Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ίδρυση ενιαίου φορέα για την τουριστική προβολή της Θεσσαλίας

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Σεπτέμβριος 2003, 00:00

Στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εξαγγέλθηκε η δημιουργία<...>

ενιαίου θεσσαλικού φορέα τουρισμού για την υλοποίηση των δράσεων τουριστικής προβολής σε επίπεδο περιφέρειας με στόχο την υποστήριξη που έχει ξεκινήσει εδώ και έξι χρόνια η περιφέρεια Θεσσαλίας για την ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής.

Όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα, ο Θεσσαλικός Φορέας Τουρισμού θα έχει σαν σκοπούς:

  • Να συντονίζει φορείς και επιχειρηματίες τουρισμού
  • Να συνομιλεί με θεσμούς εθνικούς όπως (υπουργεία - ΕOΤ), περιφερειακούς φορείς (Συμβούλιο, Επιτροπή, Δημοτική Αρχή, Διεύθυνση Τουρισμού, Γενική Γραμματεία), νομαρχιακούς και τοπικούς και να συμμετέχει στο σχεδιασμό πολιτικών και προγραμμάτων για τη δημιουργία υποδομών τουρισμού
  • Να αξιοποιεί κοινοτικά προγράμματα του ΠΕΠ - ΥΠΑΝ, ΕOΤ, ΥΓ, Leader, Ε.Ε.
  • Να εκφράζει άποψη στην εξειδίκευση του προγραμματισμού και να συμμετέχει στις δράσεις τουριστικής ΠΕΠ (δημιουργικό, εκθέσεις, υλικό προβολής, διαφήμισης κ.λπ.).
  • Να παρέχει υπηρεσίες (έρευνα αγοράς, προγράμματα εκσυγχρονισμού κ.λπ.) στα μέλη του
  • Να συμμετέχει στο διαγωνισμό τεχνικού συμβούλου τουριστικής προβολής του ΠΕΠ της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας και άλλους διαγωνισμούς.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια σχέδιο προώθησης του τουρισμού της ενισχύοντας την παρουσία της στις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού της Ευρώπης και στις χώρες από τις οποίες προσέλκυε τουρίστες. Κατά τη συμμετοχή της διένειμε έντυπο υλικό και πληροφοριακό cd στους επισκέπτες και στους επαγγελματίες tour operators.

Επίσης, σε συνεργασία με τις πρεσβείες και τα προξενεία, αντιπρόσωποι της περιφέρειας, έρχονταν σε επαφή με δημοσιογράφους της κάθε χώρας, οι οποίοι, κατόπιν πρόσκλησης, επισκέπτονταν τη χώρα μας. Τις επισκέψεις αυτές ακολούθησαν δημοσιεύματα σε έγκυρα περιοδικά της Ευρώπης σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας.

Η πρώτη αυτή προσπάθεια δεν είχε ως στόχο την προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της περιοχής, αλλά τη γενική προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας. Ως αποτέλεσμα, η περιφέρεια έχει συμμετάσχει μόνο σε εκθέσεις γενικού τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι σε εκθέσεις ειδικού ενδιαφέροντος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top