Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αναβαθμίζεται το λιμάνι του Βόλου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Σεπτέμβριος 2003, 00:00

Κατά την διάρκεια επίσκεψης του, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδης στο λιμάνι του Βόλου, όπου εκτελούνται έργα<...>

ύψους 12 δισ. δρχ. με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή του, διαπίστωσε και δήλωσε ότι το λιμάνι του Βόλου είναι ένα λιμάνι δυναμικό και φιλόδοξο που υποστηρίζεται από ένα δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών στον ευρύτερο χάρτη της ΝΑ Ευρώπης.

“Με δυναμικότητα 400.000 επιβατών το χρόνο και 4.000 κατάπλους και απόπλους πλοίων διεκδικεί ένα σημαντικό μερίδιο στις θαλάσσιες μεταφορές και στις λιμενικές υπηρεσίες της Ευρωμεσογειακής λεκάνης. Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης το λιμάνι του Βόλου που είναι πλέον Ανώνυμη Εταιρία εξελίσσεται σε ένα λιμάνι βιώσιμο, ανταγωνιστικό, ποιοτικό, ασφαλές και φιλικό στους πολίτες και την τοπική κοινωνία. Καθώς μέρα με τη μέρα συνειδητοποιούμε τη διεύρυνση του αντικειμένου των θαλασσίων μεταφορών και της λιμενικής βιομηχανίας οδηγούμαστε εκ των πραγμάτων στην ανακατανομή δαπανών με διοχέτευση πόρων στις λιμενικές υποδομές της χώρας”, τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός.

Επίσης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρθηκε στις προοπτικές για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Βόλου - Συρίας καθώς και στις προοπτικές σύνδεσης Βόλου - Κωνσταντινούπολης και ταυτόχρονα τόνισε πως είναι υπέρ της ενίσχυσης του επιβατικού χαρακτήρα του λιμανιού του Βόλου με πιο πυκνό δίκτυο ακτοπλοϊκών συνδέσεων του Βόλου με τις Σποράδες, τα νησιά του Αιγαίου και τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ανακοίνωσε πως μέχρι την 1η Ιουλίου του 2004 τα λιμάνια της χώρας που έχουν διεθνή δραστηριότητα θα πρέπει να πιστοποιηθούν με βάση τις προδιαγραφές του συστήματος ασφαλείας πλοίων και λιμένων (ISPS-CODF).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top