Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έκθεση Mosaica: Οι πόλεις της Τέχνης και ο Πολιτιστικός Τουρισμός

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Απρίλιος 1999, 00:00

Η πρώτη Διεθνής Συνάντηση Πολιτιστικού Τουρισμού στην Ευρώπη, MOSAICA, οργανώνεται φέτος στο Palais de Congres της Λιέγης, στο Βέλγιο, από 29 Μαίου έως 2 Ιουνίου 1999.
Σκοπός της MOSAICA είναι να φέρει κοντά πόλεις της τέχνης, του πολιτισμού,

φεστιβάλ<.>

, μουσεία, πολιτιστικούς οργανισμούς και ένα μεγάλο αριθμό εταιριών παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σ΄ αυτό το χώρο.
Οι οργανωτές έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη της UNESCO, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για σεμινάρια και εκθέσεις) όπως επίσης και της Περιφέρειας της WALLOON, η οποία ήταν η πρώτη που παρείχε την ενεργή της υποστήριξη σ' αυτό το γεγονός λόγω του ότι έχει στόχο την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή και τη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι προσδοκίες από την ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού είναι μεγάλες αφού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ο πολιτιστικός τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% όλων των τουριστικών ταξιδιωτών και αυξάνει κατά 15% κάθε χρόνο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι ο πολιτιστικός τουρισμός θα βοηθήσει στην εξασφάλιση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας και θα δημιουργήσει 1,6 εκατ. νέες θέσεις έως το 2005.
Στην έκθεση θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες ξένων κρατών όπως της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Γερμανίας, της Σκανδιναβίας, της Ουγγαρίας, της Παλαιστίνης, της Ουκρανίας κ.λ.π.
Επίσης, θα υπάρξει προώθηση των υπαρχόντων προϊόντων, κυρίως από πολλές μεγάλες πόλεις των τεχνών και από ένα μεγάλο αριθμό πολιτισμικών διαδρομών, η MOSAICA θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως μια πλατφόρμα παρουσίασης νέων προϊόντων που θα είναι επιλέξιμα σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως διεθνή προγράμματα, καινοτομικές ενέργειες και περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.
Οι εκπρόσωποι της MOSAICA για την Ελλάδα, καθηγητής Δρας Δημήτρης Τερζάκης και ο Νομπέλ Αρμάντ, γενικός διευθυντής του «Cite Europeenne de la Musique» μιλώντας στο TDN εκφράσανε την άποψη ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην MOSAICA θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την προβολή της χώρας για ποιοτικό τουρισμό με την ανάπτυξη μορφών πολιτιστικού τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top