Τελευταία νέα
ΑρχικήΈκθεση Mosaica: Οι πόλεις της Τέχνης και ο Πολιτιστικός Τουρισμός

Έκθεση Mosaica: Οι πόλεις της Τέχνης και ο Πολιτιστικός Τουρισμός

Η πρώτη Διεθνής Συνάντηση Πολιτιστικού Τουρισμού στην Ευρώπη, MOSAICA, οργανώνεται φέτος στο Palais de Congres της Λιέγης, στο Βέλγιο, από 29 Μαίου έως 2 Ιουνίου 1999. Σκοπός της MOSAICA είναι […]

Η πρώτη Διεθνής Συνάντηση Πολιτιστικού Τουρισμού στην Ευρώπη, MOSAICA, οργανώνεται φέτος στο Palais de Congres της Λιέγης, στο Βέλγιο, από 29 Μαίου έως 2 Ιουνίου 1999.
Σκοπός της MOSAICA είναι να φέρει κοντά πόλεις της τέχνης, του πολιτισμού, φεστιβάλ<.>, μουσεία, πολιτιστικούς οργανισμούς και ένα μεγάλο αριθμό εταιριών παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σ΄ αυτό το χώρο.
Οι οργανωτές έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη της UNESCO, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για σεμινάρια και εκθέσεις) όπως επίσης και της Περιφέρειας της WALLOON, η οποία ήταν η πρώτη που παρείχε την ενεργή της υποστήριξη σ' αυτό το γεγονός λόγω του ότι έχει στόχο την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή και τη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι προσδοκίες από την ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού είναι μεγάλες αφού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ο πολιτιστικός τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% όλων των τουριστικών ταξιδιωτών και αυξάνει κατά 15% κάθε χρόνο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι ο πολιτιστικός τουρισμός θα βοηθήσει στην εξασφάλιση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας και θα δημιουργήσει 1,6 εκατ. νέες θέσεις έως το 2005.
Στην έκθεση θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες ξένων κρατών όπως της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Γερμανίας, της Σκανδιναβίας, της Ουγγαρίας, της Παλαιστίνης, της Ουκρανίας κ.λ.π.
Επίσης, θα υπάρξει προώθηση των υπαρχόντων προϊόντων, κυρίως από πολλές μεγάλες πόλεις των τεχνών και από ένα μεγάλο αριθμό πολιτισμικών διαδρομών, η MOSAICA θα χρησιμοποιηθεί επίσης ως μια πλατφόρμα παρουσίασης νέων προϊόντων που θα είναι επιλέξιμα σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως διεθνή προγράμματα, καινοτομικές ενέργειες και περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.
Οι εκπρόσωποι της MOSAICA για την Ελλάδα, καθηγητής Δρας Δημήτρης Τερζάκης και ο Νομπέλ Αρμάντ, γενικός διευθυντής του «Cite Europeenne de la Musique» μιλώντας στο TDN εκφράσανε την άποψη ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην MOSAICA θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την προβολή της χώρας για ποιοτικό τουρισμό με την ανάπτυξη μορφών πολιτιστικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024