Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΝίκη των τουριστικών πρακτόρων για τις προμήθειες των αεροπορικών εταιριών εσωτερικού

Νίκη των τουριστικών πρακτόρων για τις προμήθειες των αεροπορικών εταιριών εσωτερικού

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) και σε συνεργασία με άλλους τουριστικούς φορείς (ΠΕΤΑΓΑ και ΕΤΓΜΘ) οι οποίοι κατέφυγαν στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) και σε συνεργασία με άλλους τουριστικούς φορείς (ΠΕΤΑΓΑ και ΕΤΓΜΘ)<...> οι οποίοι κατέφυγαν στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στις 3 Οκτωβρίου κοινοποιήθηκε η θετική, για τα τουριστικά γραφεία, απόφασή της υπ` αριθμ. 249/ΙΙΙ/2003, που αφορά στην υπόθεση των Τουριστικών Ενώσεων και Σωματείων κατά της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Aegean Airlines, σχετικά με την μείωση της προμήθειας των τουριστικών πρακτόρων από 9,25% σε 6,94% στα εισιτήρια εσωτερικού. Σύμφωνα με την απόφαση επιβλήθηκε πρόστιμο στις δυο Αεροπορικές εταιρίες, συνολικού ύψους 210.000 ευρώ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δέχθηκε ότι οι αεροπορικές εταιρίες εναρμονισμένα, συντονισμένα και από κοινού, απεφάσισαν να μειώσουν την προμήθεια των πρακτόρων, πλήττοντας έτσι τα συμφέροντα τους κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 703/1977 περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το Δεκέμβριο του 2002 και μετά από συνεχείς προσπάθειες των Σωματείων, είχε επιτευχθεί συμφωνία με την Ο.Α. για διατήρηση της προμήθειας των τουριστικών γραφείων στο 8,5% και με την Αegean στο 8% αντίστοιχα. Η συμφωνία αυτή έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2001.

Επίσης, αναμένεται δικαστική απόφαση περί τα τέλη Νοεμβρίου που αφορά την αίτηση Ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο HATTA κατά της μείωσης της προμήθειας σε εισιτήρια εξωτερικού από τις αεροπορικές εταιρίες KLM, Lufthansa, Air France, και Austrian.

Ο Σύνδεσμος συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρίες, μη αποδεχόμενος την μείωση των προμηθειών στο μισό περίπου για τα μέλη του τουριστικά γραφεία, διότι δεν θα καλύπτονται πλέον ούτε τα λειτουργικά τους κόστη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024