Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, και ΗΠΑ εκδίδουν ταξιδιωτική οδηγία για την Βολιβία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Οκτώβριος 2003, 00:00

Λίγο μετά την έκδοση της ταξιδιωτικής οδηγίας της Γερμανίας για την Βολιβία, το State Department απαγόρευσε<...>

για λόγους προσωπικής ασφάλειας στους αμερικανούς διπλωμάτες να μετακινούνται στο εσωτερικό της Βολιβίας, συμβούλευσε δε τους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στη λατινοαμερικανική χώρα αυτόν τον καιρό.

Λίγο νωρίτερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει οδηγία με την οποία ζητάει από τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδια με προορισμό τη Βολιβία, εξαιτίας της λαϊκής εξέγερσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση της Γερμανίας πιστεύει ότι η εσωτερική κατάσταση στη Βολιβία μπορεί και να επιδεινωθεί και αποκαλύπτει πως τουριστικά θέρετρα, όπως η Κοπακαμπάνα και η Σοράτα έχουν αποκοπεί από τον έξω κόσμο.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως ειδικά οι οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο αεροδρόμιο της Λα Πας και εκείνες που συνδέουν το Ελ Αλτο με την πρωτεύουσα έχουν μετατραπεί σε πεδία ανταλλαγής πυρών και επιθέσεων εναντίον αυτοκινήτων και ανθρώπων. Η πρόσβαση στην Λα Πας από το αεροδρόμιο `αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή, χωρίς μεγάλες δυσκολίες`, αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται πως για λόγους προσωπικής ασφάλειας οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να προσπαθούν να περάσουν τα οδοφράγματα. Συνολικά 70 τουρίστες, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα Λα Πας με δύο στρατιωτικά αεροπλάνα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top