Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΘεματικά ΠάρκαΤη δημιουργία μυθολογικού πάρκου στα Ιόνια Νησιά πρότεινε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Τη δημιουργία μυθολογικού πάρκου στα Ιόνια Νησιά πρότεινε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην εκδήλωση για την έκδοση στην αγγλική γλώσσα του βιβλίου `Στα Χνάρια του Οδυσσέα` που υλοποιήθηκε από τον ΕΟΤ…

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην εκδήλωση για την έκδοση στην αγγλική γλώσσα<...> του βιβλίου `Στα Χνάρια του Οδυσσέα` που υλοποιήθηκε από τον ΕΟΤ, πρότεινε την υλοποίηση ενός σχετικού μυθολογικού πάρκου στα Ιόνια Νησιά.

Ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα αποτελέσει ένα σύγχρονο τουριστικό προϊόν και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα λάβει σάρκα και οστά με τη συνδρομή ιδιωτικών κεφαλαίων.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς ανέφερε ότι η αγγλική έκδοση για τον Οδυσσέα θα αποτελέσει πολύτιμο απόκτημα για τον αγγλόφωνο επισκέπτη της χώρας μας που έχει αυξημένες απαιτήσεις και ευαισθησίες.

Η έκδοση που έχει γίνει συνεργασία με το Μορφωτικό ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΤ να ενισχύσουν την έννοια της `πολιτιστικής – τουριστικής διαδρομής`, καθώς οι έρευνες διεθνώς έχουν δείξει ότι οι τουρίστες τα τελευταία χρόνια αναζητούν να εμπλουτίσουν τα ταξίδια τους σε μια χώρα με πολιτιστικές εμπειρίες και να προσδώσουν ένα βαθύτερο νόημα στα αξιοθέατα που επισκέπτονται.

Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προωθήσει τις πολιτιστικές διαδρομές ως ερεθίσματα για ταξίδια, όπως π.χ. ο `δρόμος του μεταξιού` από την Ιταλία στην Κίνα. Σε αυτό ακριβώς αυτό το πλαίσιο ο ΕΟΤ προωθεί τη `διαδρομή του Οδυσσέα` ως κατ` εξοχήν αναγνωρίσιμη διεθνώς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024