Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ο ΕΟΤ προωθεί την πολιτιστική διαδρομή του Οδυσσέα

Τη δημιουργία μυθολογικού πάρκου στα Ιόνια Νησιά πρότεινε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Οκτώβριος 2003, 00:00

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην εκδήλωση για την έκδοση στην αγγλική γλώσσα του βιβλίου `Στα Χνάρια του Οδυσσέα` που υλοποιήθηκε από τον ΕΟΤ...

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην εκδήλωση για την έκδοση στην αγγλική γλώσσα<...>

του βιβλίου `Στα Χνάρια του Οδυσσέα` που υλοποιήθηκε από τον ΕΟΤ, πρότεινε την υλοποίηση ενός σχετικού μυθολογικού πάρκου στα Ιόνια Νησιά.

Ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα αποτελέσει ένα σύγχρονο τουριστικό προϊόν και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα λάβει σάρκα και οστά με τη συνδρομή ιδιωτικών κεφαλαίων.

Από την πλευρά του ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς ανέφερε ότι η αγγλική έκδοση για τον Οδυσσέα θα αποτελέσει πολύτιμο απόκτημα για τον αγγλόφωνο επισκέπτη της χώρας μας που έχει αυξημένες απαιτήσεις και ευαισθησίες.

Η έκδοση που έχει γίνει συνεργασία με το Μορφωτικό ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΤ να ενισχύσουν την έννοια της `πολιτιστικής - τουριστικής διαδρομής`, καθώς οι έρευνες διεθνώς έχουν δείξει ότι οι τουρίστες τα τελευταία χρόνια αναζητούν να εμπλουτίσουν τα ταξίδια τους σε μια χώρα με πολιτιστικές εμπειρίες και να προσδώσουν ένα βαθύτερο νόημα στα αξιοθέατα που επισκέπτονται.

Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προωθήσει τις πολιτιστικές διαδρομές ως ερεθίσματα για ταξίδια, όπως π.χ. ο `δρόμος του μεταξιού` από την Ιταλία στην Κίνα. Σε αυτό ακριβώς αυτό το πλαίσιο ο ΕΟΤ προωθεί τη `διαδρομή του Οδυσσέα` ως κατ` εξοχήν αναγνωρίσιμη διεθνώς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top