Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΝέα αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους από την Qantas

Νέα αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους από την Qantas

Νέα αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas με στόχο να ανταγωνιστεί την εταιρία του Richard Branson, Virgin Blue Airlines. Η Virgin Blue Airlines, […]

Νέα αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas με στόχο<…> να ανταγωνιστεί την εταιρία του Richard Branson, Virgin Blue Airlines.

Η Virgin Blue Airlines, που διαθέτει ήδη ένα στόλο 32 αεροσκαφών, τρία χρόνια μετά από την ίδρυσή της έχει κατακτήσει το 30% της εγχώριας αυστραλιανής αγοράς, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι να εξασφαλίσει, τουλάχιστον, το 50% της αγοράς.

Μετά από την παραπάνω ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής της Qantas, Jef Dixon δήλωσε ότι «επιβάλλεται να αμυνθούμε και να διατηρήσουμε την αγορά μας, δηλαδή το 65-70%”, και πρόσθεσε ότι “η νέα εταιρία θα λειτουργεί με χαμηλό κόστος, αλλά δε θα είναι φτηνή. Δεν πρέπει να αναμένει το κοινό ότι θα κηρυχτεί πόλεμος στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων”.

Η Qantas ήδη έχει μια θυγατρική εταιρία χαμηλού κόστους, την Australian Airlines, που εκτελεί ορισμένες πτήσεις του εξωτερικού σε ασιατικούς κυρίως προορισμούς, και όπως έχει δημοσιευθεί εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαινιάσει πτήσεις και προς την Αθήνα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024