Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΛιμάνι της επόμενης χρονιάς το λιμάνι της Πάτρας

Λιμάνι της επόμενης χρονιάς το λιμάνι της Πάτρας

«Το λιμάνι της Πάτρας αποτελεί παράδειγμα της σύνθετης πρόκλησης να δημιουργήσουμε τα λιμάνια της επόμενης γενιάς. Λιμάνια που, μέσω των ανταγωνιστικών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών θα λειτουργήσουν ως στρατηγικοί κόμβοι […]

«Το λιμάνι της Πάτρας αποτελεί παράδειγμα της σύνθετης πρόκλησης να δημιουργήσουμε τα λιμάνια της επόμενης γενιάς<...>. Λιμάνια που, μέσω των ανταγωνιστικών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών θα λειτουργήσουν ως στρατηγικοί κόμβοι στην ευρύτερη περιοχή τους και στο πλαίσιο των διευρωπαϊκών και πανευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών», τόνισε ο γ. γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝ Νίκος Θωμόπουλος, στην εναρκτήρια ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο για το ρόλο των λιμανιών στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του Ο.Λ.ΠΑ. Γιώργος Λάζαρης αναφέρθηκε στον ρόλο του Οργανισμού που διαχειρίζεται το λιμάνι, ενός εξελισσόμενου μητροπολιτικού κέντρου όπως η Πάτρα, υπογραμμίζοντας την πρόσφατη απόκτηση από τον Ο.Λ.ΠΑ. των εγκαταστάσεων της Πειραϊκής Πατραϊκής. Ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Θωμάς, στο χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι τα λιμάνια δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως περάσματα αλλά ως κέντρα ανάπτυξης, δημιουργίας, πολιτισμού, τα οποία δεν συντηρούν απλώς την τοπική οικονομία αλλά τη διαμορφώνουν και της δίνουν στίγμα. Στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου, με θέμα ‘Θαλάσσιες μεταφορές’ μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Superfast Ferries. Ο κ. Παναγόπουλος μίλησε για την προσθήκη των θαλασσίων λεωφόρων στα διευρωπαϊκά δίκτυα. «Η ιδέα των θαλασσίων λεωφόρων δεν πρέπει να αναλωθεί στη χάραξη γραμμών επί χάρτου, αλλά να αποκτήσει δυναμική ανάλογα με τους νόμους της αγοράς» ανέφερε, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα άμεσης και λειτουργικής οδικής και σιδηροδρομικής πρόσβασης στα λιμάνια που να εξυπηρετεί τη ροή της μεταφορικής αλυσίδας και να μην αποτελεί τροχοπέδη σε αυτή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024