Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

«Οι Δρόμοι της Ελιάς» παρουσιάστηκαν στη γενική συνέλευση του ΠΟΤ στην Κίνα

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Οκτώβριος 2003, 00:00

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΤ – ΚΙΝΑ 2003: Την πολιτιστική τουριστική διαδρομή «οι Δρόμοι της Ελιάς» παρουσίασε η Ελλάδα στην 15η γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που πραγματοποιείται στην Κίνα αυτές τις ημέρες. Η παρουσίαση έγινε σε υψηλόβαθμα κριτικά στελέχη διάφορων χωρών που συμμετέχουν στη συνέλευση και μοιράστηκε στις τρεις βασικές γλώσσες του...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΤ – ΚΙΝΑ 2003: Την πολιτιστική τουριστική διαδρομή «οι Δρόμοι της Ελιάς» παρουσίασε η Ελλάδα στην 15η γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού<...>

που πραγματοποιείται στην Κίνα αυτές τις ημέρες. Η παρουσίαση έγινε σε υψηλόβαθμα κριτικά στελέχη διάφορων χωρών που συμμετέχουν στη συνέλευση και μοιράστηκε στις τρεις βασικές γλώσσες του ΠΟΤ, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), ο οποίος υποστηρίζει τις  πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομάς, καθώς και τη διατήρηση της ανάπτυξης και του οικολογικού τουρισμού, ευελπιστεί μέσα από αυτό το πρόγραμμα να διαμορφώσει νέους τύπους τουρισμού, δίνοντας  έμφαση στην ανάπτυξη της περιφέρειας και των οικονομικά ασθενέστερων περιοχών της Μεσογείου. Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την ευημερία των ανθρώπων.

Τον Απρίλιο του 2003, ο Έλληνας πρεσβευτής στην Ουνέσκο, κ. Βασιλικός, παρουσίασε την πρόταση στο ανώτατο Συμβούλιο, το οποίο την υιοθέτησε με ομοφωνία. Ο κ. Βασιλικός εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι τα επόμενα χρόνια με τον διάλογο και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου θα θεμελιωθεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο στόχους θα έχει τον συμβιβασμό, την συνεργασία, την ευημερία, την διαρκή ανάπτυξη και τον σεβασμό προς τις παραδόσεις και το περιβάλλον, με το ελαιόδεντρο να αποτελεί τον διαχρονικό σύνδεσμο, θα εμπνεύσει και άλλους λαούς πέρα από το χώρο της Μεσογείου σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πρόγραμμα αυτό θα δώσει την ευκαιρία για την καθιέρωση μιας συνεργασίας στον τουριστικό τομέα,, την δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων αλλά και πολλών τουριστικών εκδηλώσεων.

Μέσω του ΕΟΤ, η Ελλάδα αναζητά την στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για την υιοθέτηση του προγράμματος αυτού και τη δημιουργία μιας συγκεκριμένης επιτροπής που θα το προωθεί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top