Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΞεκίνησαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ στην Κίνα

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ στην Κίνα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΤ – ΚΙΝΑ 2003: ‘Η Ασία δείχνει για άλλη μια φορά το δρόμο για την τουριστική ανάπτυξη στην διεθνή αγορά’, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού, ΠΟΤ, κ. Francesco Frangialli σε συνέντευξη τύπου που έδωσε κατά τη χθεσινή εναρκτήρια ημέρα των εργασιών της 15ης Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ, που…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΤ – ΚΙΝΑ 2003: ‘Η Ασία δείχνει για άλλη μια φορά το δρόμο για την τουριστική ανάπτυξη στην διεθνή αγορά’, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού<...>, ΠΟΤ, κ. Francesco Frangialli σε συνέντευξη τύπου που έδωσε κατά τη χθεσινή εναρκτήρια ημέρα των εργασιών της 15ης Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ, που πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στο Πεκίνο.

«Η απόφαση μας να διατηρήσουμε την Κίνα ως χώρα διοργάνωσης της 15ης Γενικής Συνέλευση του ΠΟΤ ήταν δύσκολη», ανέφερε ο κ. Frangialli, «μιας και βρεθήκαμε στην ανάγκη να πρέπει να οριστικοποιήσουμε την απόφαση που είχε παρθεί από την προηγούμενη Συνέλευση μας στην Οσάκα και τη Σεούλ το 2001, μόλις τρεις μήνες πριν, όταν η Κίνα ξεπερνούσε το πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει με τον ιό της άτυπης πνευμονίας».

«Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε μέσα από αυτή την απόφαση μας είναι ότι η Κίνα και η Ασία γενικότερα έχουν ξεπεράσει πλέον το πρόβλημα της άτυπης πνευμονίας και οι ρυθμοί της τουριστικής ανάπτυξης συνεχίζονται κανονικά», συμπλήρωσε ο κ. Frangialli και τόνισε ότι, «η Κίνα, όπως έχουμε προβλέψει, ως το 2020 θα είναι η πρώτη χώρα σε εισερχόμενο τουρισμό στον κόσμο, ενώ 100 εκατ. Κινέζοι θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. He Guangwei, πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Κίνας, China National Tourism Administration-CNTA, ανέφερε με την σειρά του ότι «ο τουρισμός είναι ο κύριος πυλώνας της οικονομίας της Κίνας. Η κυβέρνηση της χώρας πάντα έδινε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας. Τα τελευταία 20 χρόνια, ο τουρισμός αναδείχθηκε σε νέο σημείο ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας, παίζοντας όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην τόνωση της εσωτερικής ζήτησης, στην αύξηση των εσόδων από συνάλλαγμα, στην αύξηση των θέσεων εργασίας, στην αναδιάρθρωση των βιομηχανικών δομών και στην έξοδο από την απειλή της φτώχιας. Ο τουρισμός, επίσης, προώθησε την οικονομική ευημερία και την κοινωνική ανάπτυξη της Κίνας και τόνωσε τους δεσμούς φιλίας της Κίνας με τα υπόλοιπα κράτη του κόσμου.»

Η γενική συνέλευση του ΠΟΤ επισήμανε ο κ. Guangwei, είναι το πιο σημαντικό διακυβερνητικό συνέδριο που διοργανώνεται στην Κίνα μετά από την περίοδο του ιού της άτυπης πνευμονίας και αποτελεί απόδειξη για την νίκη της Κίνας απέναντι στον ιό, καθώς και την προσοχή που δείχνει όλος ο κόσμος στον τουρισμό της Κίνας. Μέσα από αυτό θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε συνεργασίες που είναι πολύ σημαντικές για εμάς».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024