Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνοίγει ο δρόμος για τα ταξίδια των Κινέζων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ανοίγει ο δρόμος για τα ταξίδια των Κινέζων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ- ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΤ- ΚΙΝΑ 2003: Η στιγμή που οι Κινέζοι ταξιδιώτες θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς και στην Ελλάδα έχει πλέον πλησιάσει πολύ. Στο τέλος του μήνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Συνάντηση Κορυφής μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου αναμένεται να υπογραφεί το κείμενο αναγνώρισης του…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ– ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΤ– ΚΙΝΑ 2003: Η στιγμή που οι Κινέζοι ταξιδιώτες θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς και στην Ελλάδα έχει πλέον πλησιάσει πολύ<...>. Στο τέλος του μήνα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Συνάντηση Κορυφής μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου αναμένεται να υπογραφεί το κείμενο αναγνώρισης του ADS(Approved Destination Status) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις χώρες που την αποτελούν.

Σε συνομιλίες μας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Γεωργακόπουλο στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της γενικής συνελεύσεις του ΠΟΤ, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, ο υφυπουργός μας ανέφερε ότι το σχέδιο της συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλέον έτοιμο και αναμένεται τις μέρες αυτές να αποφασισθεί η ακριβής μορφή του (μέχρι σήμερα αποτελεί ” Memorandum of Understanding MoU”, αλλά υπάρχουν σκέψεις για να έχει ισχυρότερη μορφή μιας και περιλαμβάνει τόσες πολλές χώρες και το επίπεδο των εκπροσώπων που θα το υπογράψουν από τις δυο μεριές είναι πολύ υψηλό.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος, στο σχέδιο που έχει τελικά εγκριθεί και από τις δυο πλευρές, έχουν λυθεί τα δυο βασικά προβλήματα που αρχικά υπήρχαν και στις συζητήσεις που έκανε η Ελλάδα με τη Κίνα. Συγκεκριμένα, η Κίνα αρχικά απαιτούσε η χώρα υποδοχής να ορίσει έναν συγκεκριμένο αριθμό εγκεκριμένων τουριστικών γραφείων που θα συναλλάσσονται με τα αντίστοιχα κινέζικα τουριστικά γραφεία που έχει εγκρίνει η Κινέζικη Κυβέρνηση. Στο νέο σχέδιο έγινε αποδεκτό από την Κινέζικη πλευρά ότι η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των χωρών μελών τις δεν επιτρέπει προνομιακή μεταχείριση επιχειρήσεων, οπότε όλα τα γραφεία που έχουν άδεια λειτουργίας από τους αρμόδιους φορείς της χώρας τους θα έχουν τη δυνατότητα να συναλλάσσονται με τα εγκεκριμένα κινέζικα.

Όσο για το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της τύχης των πιθανών λαθρομεταναστών που θα αποκολληθούν από το τουριστικό γκρουπ που θα συμμετέχουν, το νέο σχέδιο προβλέπει ότι την ευθύνη επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών αναλαμβάνει η χώρα υποδοχής με την υποχρέωση όμως της Κίνας να τους δέχεται πίσω. Τα έξοδα αναλαμβάνει η χώρα υποδοχής στέλνοντας τις αποδείξεις στο κινέζικο τουριστικό γραφείο που τον μετέφερε, το οποίο με τη σειρά του είναι υποχρεωμένο μέσα σε 30 ημέρες να τα καλύψει.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι με την υπογραφή του ADS η Ελλάδα σκοπεύει να ιδρύσει γραφείο τουρισμού στο Πεκίνο και αμέσως μετά στην Σανγκάη και στη συνέχεια να ιδρύσει ελληνικό προξενείο στην Σανγκάη για να διευκολύνει το θέμα της βίζας, ενώ παράλληλα θα φροντίσει και την προβολή της Ελλάδας στην Κίνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ειδικότερα, ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε σε συνέντευξη του επί του θέματος στο Κινέζικο Πρακτορείο Ειδήσεων ότι “θέλουμε να συνδέσουμε την εικόνα της κλασικής Ελλάδας που έχουν οι Κινέζοι με τη σύγχρονη Ελλάδα και θα δώσουμε έμφαση στους Ολυμπιακούς”.

Να σημειώσουμε ότι η Κίνα είχε δώσει το ADS σε 28 χώρες μέχρι σήμερα και στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΠΟΤ έδωσε σε ακόμα δυο χώρες το ADS και συγκεκριμένα στην Ιορδανία και τη Μογγολία, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλές υποψήφιες προς έγκριση χώρες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024