Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Γιάννης Πατέλλης: 15 εκατ. τουρίστες για το 2004

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Οκτώβριος 2003, 00:00

Ειδικά για το 2004, έτος Ολυμπιακών Αγώνων, αναμένεται να αφιχθούν στη χώρα μας περίπου 15 εκατ. τουρίστες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλλη, ο οποίος μέσω τηλεδιάσκεψης...

Ειδικά για το 2004, έτος Ολυμπιακών Αγώνων, αναμένεται να αφιχθούν στη χώρα μας  περίπου<...>

15 εκατ. τουρίστες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλλη, ο οποίος επικοινώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τους παρευρισκόμενους στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έγινε με την ευκαιρία της έκθεσης Philoxenia 2003, την οποία οργανώνει η Helexpo από 30 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου.

Επίσης, ο κ. Πατέλλης ανέφερε ότι ο στόχος που έθεσε η χώρα μας είναι η προσέλκυση 15 εκατ. ξένων τουριστών μέχρι το 2010 και 20 εκατ. τουριστών μέχρι το 2020, και προέτρεψε τους φορείς του τουρισμού να αντιμετωπίσουν τη διεθνή αγορά διαμορφώνοντας ανταγωνιστικά προϊόντα και να μην ποντάρουν αποκλειστικά στο θέμα της προβολής.

Σχολιάζοντας το θέμα υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι αρκετά γνωστός τουριστικός προορισμός, αλλά δεν μπορεί ένας καφές εσπρέσο, και μάλιστα σε πλαστικό ποτήρι να πωλείται 3,5 ευρώ. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΕΟΤ κατά τη διάρκεια της 19η Philoxenia έδωσε έμφαση στις εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν με την ευκαιρία της συμμετοχής της Ρωσίας ως τιμώμενης χώρας.

Είπε επίσης, ότι στη φετινή Philoxenia - η οποία συμπίπτει με τη συνεδρίαση της διυπουργικής που θα ανακοινώσει τη Χάρτα τουριστικής προβολής της Ελλάδας - ο ΕΟΤ θα παρουσιάσει τα δικά του σχέδια τουριστικής ανάπτυξης για ένδεκα Περιφέρειες της χώρας. Αναφερόμενος στη στροφή του ενδιαφέροντος προς την αγορά της Κίνας είπε ότι έως τέλος του μήνα υπογράφεται η συνθήκη Κίνας-Ε.Ε. με την οποία καθίσταται η Ευρωπαϊκή Ένωση τόπος προορισμού των Κινέζων τουριστών. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι το Νοέμβριο ο ΕΟΤ θα ανοίξει δικό του γραφείο στην Κίνα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top