Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέα ταξιδιωτική οδηγία από τον Καναδά

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Οκτώβριος 2003, 00:00

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε ο Καναδάς, συμπλέοντας με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, για την Σαουδική Αραβία συμφωνώντας<...>

στο γεγονός ότι η χώρα είναι επικίνδυνη για τρομοκρατικές ενέργειες.

Στο κείμενο της οδηγίας τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις που σχεδιάζονται στη Σαουδική Αραβία. Τα τουριστικά ταξίδια θα πρέπει να αποφευχθούν μέχρι νεοτέρας πληροφορίας. Οι Καναδοί δεν θα πρέπει να ταξιδεύουν στη Σαουδική Αραβία εκτός και αν έχουν σημαντικές εμπορικές ή οικογενειακές υποθέσεις».

Όσον αφορά τους Καναδούς που βρίσκονται ήδη εκεί το Υπουργείο Εξωτερικών τους προειδοποιεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την προσωπική τους ασφάλεια. Θα πρέπει να αποφεύγουν:

  • Τις μεγάλες συγκεντρώσεις και την πολυκοσμία
  • Να συχνάζουν σε πιθανούς στόχους, όπως αεροδρόμια, πεζόδρομους, εμπορικά κέντρα, ανοιχτές αγορές και σούπερ-μάρκετς.

Η ταξιδιωτική οδηγία του Καναδά εξεδόθη την ημέρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πως έχουν πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις στο άμεσο μέλλον. Οι ΗΠΑ επέστησαν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ραμαζανίου.

Η Μεγάλη Βρετανία, επίσης, επέστησε την προσοχή κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Ραμαζανίου, αλλά δεν έκανε αναφορά σε συγκεκριμένες απειλές. Ωστόσο, το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι πιστεύει πως οι τρομοκράτες θα βάλουν την τελική τους σφραγίδα στα σχέδιά τους για επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία αυτό το μήνα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top