Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες της 15ης Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 15ης Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΤ – ΚΙΝΑ 2003: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 15ης Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από 19 έως 24 Οκτωβρίου. Σε συνέντευξη που έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ κ Francesco Frangialli έδωσε το στίγμα των θεμάτων που τέθηκαν στις συνεδριάσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΤ – ΚΙΝΑ 2003: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 15ης Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από<...> 19 έως 24 Οκτωβρίου. Σε συνέντευξη που έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ κ Francesco Frangialli έδωσε το στίγμα των θεμάτων που τέθηκαν στις συνεδριάσεις.

Τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στην φετινή γενική συνέλευση ήταν το θέμα της αναγνώρισης του ΠΟΤ ως “ειδικού συμβούλου” του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και το θέμα της ένταξης του ΠΟΤ των μη αυτονομημένων εδαφών, με αφορμή την υποψηφιότητα των Βερμούδων, το οποίο τελικά τέθηκε σε περαιτέρω συζήτηση μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταξύ ΠΟΤ και ΟΗΕ. Σχετικά με το πρώτο θέμα ο κ Frangialli τόνισε ότι ο ΠΟΤ ακολουθεί τις αρχές του ΟΗΕ και θα εξακολουθήσει να το κάνει, αλλά, αν και διακυβερνητικός οργανισμός, πάντα προσπαθεί να αποφεύγει την πολιτικοποίηση εξετάζοντας τα θέματα που τον απασχολούνε από την τεχνική τους πλευρά και όχι από την πολιτική και το πετυχαίνει με επιτυχία. Ο κ Frangialli αναφέρθηκε και στο θέμα των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες δεν είναι προς το παρόν μέλι αλλά πολύ σύντομα θα γίνουν.

Σύμφωνα με τον κ Frangialli, οι ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στο να γίνουν μελή μέσο του Τμήματος Εμπορίου της κυβέρνησης των ΗΠΑ όπου εντάσσεται και ο τουρισμός, και σε αυτό συνηγορεί και το State Deparment.

Το θέμα των ταξιδιωτικών οδηγιών απασχόλησε την Επιτροπή Ανάκαμψης (Recovery Committee)η οποία αποφάνθηκε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδονται ώστε να μην δημιουργούν αδικαιολόγητο φόβο. Επίσης, η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι τελικά ο τουρισμός έχει αρχίσει να ανακάμπτει και ειδικά στις περιοχές της Ασίας που αντιμετώπισαν και το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγου SARS.

Μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που εξετάσθηκαν από την γενική συνέλευση του ΠΟΤ ήταν τα εξής: έγινε ένα σημαντικό βήμα στο θέμα του “Κώδικα Ηθικής του Τουρισμού” (Tourism Code of Ethics), όπου εγκρίθηκαν οι βασικές αρχές του από την Ολομέλεια, διαδικασία που όπως ανέφερε ο κ Frangialli, ήταν χρονοβόρα και δύσκολη.

Εγκρίθηκε το σχέδιο για το πρόγραμμα του ΠΟΤ, STEP (Suistainable Tourism Elliminate Poverty), σύμφωνα με το οποίο ο τουρισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξάλειψη της φτώχειας ιδιαίτερα στις λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες. Αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση ενός Forum για την ανταλλαγή απόψεων και η δημιουργία ενός ιδρύματος.

Η συνέλευση έκανε δεκτές τις αιτήσεις της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και του Κατάρ τα οποία και αποδέχτηκε ως νέα μέλη, ενώ θα εξετασθεί τις αιτήσεις του Μπουτάν, της Λιθουανίας, της Λατβία, του Ομάν και τις Λευκορωσίας που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να γίνουν μέλη του ΠΟΤ.

Εγκρίθηκέ η πρόταση της Ιαπωνίας ο ΟΗΕ να ανακηρυχθεί στο κοντινό μέλλον το “Διεθνές Έτος του Τουρισμού” με αφορμή την ένταξη του ΠΟΤ στον ΟΗΕ.

Εγκρίθηκε η άφιξη του προϋπολογισμού του ΠΟΤ κατά 6% περίπου για τα επόμενα δύο χρόνια, σε 10.545.00 ευρώ για το 2004 και 11.499.000 ευρώ για το 2005.

Εξετάσθηκε η περίπτωση καθιέρωσης της Αραβικής και της Πορτογαλικής (η οποία αποτελεί επίσημη γλώσσα οχτώ χωρών) γλώσσα ως επίσημες γλώσσες του ΠΟΤ μαζί με τα Ισπανικά, τα Γαλλικά και τα Αγγλικά που ισχύουν σήμερα.

Αποφασίστηκαν τα θέματα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού του 2004 για τον “Τουρισμού και τον Αθλητισμό” και του 2005 για τον “Τουρισμό και τις Μεταφορές” τις οποίες ο ΠΟΤ θα γιορτάσει στην Μαλαισία και το Κατάρ αντίστοιχα.

Τέλος, αποφασίστηκε η διοργάνωση της γενικής συνέλευσης του ΠΟΤ το 2005 στην Σενεγάλη την οποία όλα τα αφρικάνικα κράτη πρότειναν ομόφωνα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024