Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Ο σχεδιασμός Ολυμπιακής Ασφάλειας εξελίσσεται με επιτυχία

Θοδωρής Κουμέλης - 29 Οκτώβριος 2003, 00:00

Ο σχεδιασμός της Ολυμπιακής Ασφάλειας καλύπτει όλη την Ελλάδα, με ειδική βαρύτητα στην πρόληψη και αποτροπή τρομοκρατικών απειλών, διαθέτοντας άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένο και ισχυρό δίκτυο πληροφοριών, ειδικό αντιτρομοκρατικό σχέδιο και σύγχρονα συστήματα...

Ο σχεδιασμός της Ολυμπιακής Ασφάλειας καλύπτει όλη την Ελλάδα, με ειδική βαρύτητα στην πρόληψη και αποτροπή τρομοκρατικών απειλών, διαθέτοντας<...>

άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένο και ισχυρό δίκτυο πληροφοριών, ειδικό αντιτρομοκρατικό σχέδιο και σύγχρονα συστήματα ασφάλειας. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Το υπουργείο τονίζει επίσης ότι ο σχεδιασμός Ολυμπιακής Ασφάλειας, ακολουθώντας απόλυτα τα χρονοδιαγράμματα, εξελίσσεται με επιτυχία και με τη σημαντική συμβολή της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ισραήλ).

Η επιτυχία, μέχρι σήμερα, του σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας αναγνωρίσθηκε επανειλημμένα από τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καταλήγει η ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τυχόν ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές (ιδίως αν πρόκειται για βιοχημική επίθεση) στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τίθεται ζήτημα για την ασφάλεια του πόσιμου νερού των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ, καθώς και με τις επιθεωρήσεις ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top