Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑντιδράσεις για την νέα τουριστική πολιτική από την αντιπολίτευση

Αντιδράσεις για την νέα τουριστική πολιτική από την αντιπολίτευση

“Μετά την περίφημη `κοινωνική χάρτα` που ήταν επανάληψη των προγραμματικών δηλώσεων του έτους 2000, νέα `τουριστική χάρτα` αυτή τη φορά αποφάσισε να εξαγγείλει ο κ. Σημίτης, λίγο πριν τις εκλογές, αφού θυμήθηκε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά ξέχασε ότι μέχρι σήμερα δεν έκανε τίποτα για την τουριστική αξιοποίησή τους“

“Μετά την περίφημη `κοινωνική χάρτα` που ήταν επανάληψη των προγραμματικών δηλώσεων του έτους 2000, νέα `τουριστική χάρτα` αυτή τη φορά αποφάσισε<...> να εξαγγείλει ο κ. Σημίτης, λίγο πριν τις εκλογές, αφού θυμήθηκε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά ξέχασε ότι μέχρι σήμερα δεν έκανε τίποτα για την τουριστική αξιοποίησή τους“, τονίζουν σε κοινή δήλωση τους, ο συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας Γ. Σαλαγκούδης και ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού Αν. Λιάσκος, με αφορμή τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τον Τουρισμό.

Όπως επισημαίνουν, “τα αορίστως εξαγγελλόμενα οράματα και οι επιθυμίες, όταν δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένη στρατηγική επίτευξης στόχων, αποδεικνύονται στη πράξη `γράμμα κενό` και προκαλούν την δικαιολογημένη οργή των τουριστικών επιχειρηματιών, που βλέπουν τον Τουρισμό να καταρρέει, ενώ η κυβέρνηση ονειρεύεται `εκατομμύρια τουρίστες και αύξηση της τουριστικής οικονομίας`. Έχουμε συνηθίσει πλέον την τελευταία δεκαετία να εξαγγέλλονται οι ίδιοι στόχοι χωρίς να υπάρχουν αποτελέσματα“.

“Το ΠΑΣΟΚ δεν ανέλαβε χθες τη διακυβέρνηση του τόπου“, αναφέρουν οι κ.κ. Σαλαγκούδης και Λιάσκος, “κατά συνέπεια τα τεχνάσματα και οι αναμασημένες εξαγγελίες στο παρά πέντε, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να χαρακτηρισθούν. Οι τουριστικοί φορείς και οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό δεν εξαπατώνται από επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις και κούφια λόγια. Έχουν πειστεί ότι αυτή η Κυβέρνηση αδυνατεί να σχεδιάσει τουριστική πολιτική και είναι ανίκανη να επιλύσει τα προβλήματα».

Η ανακοίνωση του Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ΚΚΕ, τονίζει ότι οι αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής για τον τουρισμό κινούνται στην πεπατημένη της αντιλαϊκής πολιτικής, και υποστηρίζει ότι, με τα μέτρα που εξάγγειλε, “η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την παραπέρα διείσδυση των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο του τουρισμού, να κτυπήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να παραδώσει δημόσιους χώρους για εκμετάλλευση, να κτυπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων στην εργασία. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται η ιδιωτικοποίηση του ΕΟΤ“.

Αυτές οι εξελίξεις, σύμφωνα με το ΚΚΕ, “θα κάνουν ακόμη περισσότερο , αφού με τα θέρετρα που θα δημιουργηθούν, στόχος είναι η προσέλκυση μεγιστάνων“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024