Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ο Πολιτιστικός Τουρισμός είναι τελικά για όλες τις ηλικίες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Νοέμβριος 2003, 00:00

Στα ενδιαφέροντα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Atlas της Ολλανδίας για τον “πολιτιστικό τουρισμό” και<...>

“συμμετοχικό τουρισμό” αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Phliloxenia.

Συγκεκριμένα η έρευνα που είναι βασισμένη σε ένα δείγμα 30.000 συνεντεύξεων σε περισσότερους από 70 “πολιτιστικούς προορισμούς” αντιστρέφει την εικόνα ότι οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, καθώς καταγράφει ότι σε ποσοστό 40% νέοι ηλικίας 20 - 29 ετών είναι τουρίστες “πολιτιστικού τουρισμού”.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι ο πολιτιστικός τουρίστας αναζητά εξειδικευμένες μορφές “πολιτιστικών” θεμάτων, όπως γαστρονομία, αρχιτεκτονική, μουσική και ότι αναζητά “εμπειρίες” και “συμμετοχή”.

Όσον αφορά το “συμμετοχικό τουρισμό” ο κ. Πατέλλης τόνισε ότι είναι η μορφή τουρισμού όπου ο τουρίστας συμμετέχει, δεν είναι απλός θεατής στα δρώμενα, αλλά έχει την ευκαιρία να βιώσει, να ενεργοποιηθεί, να πάψει να είναι απλός παθητικός παρατηρητής.

Ανέφερε ως παράδειγμα τη δημιουργία πολιτιστικού δικτύου κέντρων χειροτεχνίας και παραδοσιακών επαγγελμάτων σε μία περιοχή, όπου θα μπορεί κάλλιστα ο τουρίστας να επισκέπτεται μία σειρά εργαστηρίων.

Σημείωσε ότι στην αρχή του τουρισμού στην Ελλάδα η “συμμετοχή” ήταν δεδομένη, όμως ξεχάστηκε στη διαδρομή της τουριστικής ανάπτυξης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top