Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΟ Πολιτιστικός Τουρισμός είναι τελικά για όλες τις ηλικίες

Ο Πολιτιστικός Τουρισμός είναι τελικά για όλες τις ηλικίες

Στα ενδιαφέροντα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Atlas της Ολλανδίας για τον “πολιτιστικό τουρισμό” και “συμμετοχικό τουρισμό” αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Phliloxenia. […]

Στα ενδιαφέροντα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Atlas της Ολλανδίας για τον “πολιτιστικό τουρισμό” και<...> “συμμετοχικό τουρισμό” αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Phliloxenia.

Συγκεκριμένα η έρευνα που είναι βασισμένη σε ένα δείγμα 30.000 συνεντεύξεων σε περισσότερους από 70 “πολιτιστικούς προορισμούς” αντιστρέφει την εικόνα ότι οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, καθώς καταγράφει ότι σε ποσοστό 40% νέοι ηλικίας 20 – 29 ετών είναι τουρίστες “πολιτιστικού τουρισμού”.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι ο πολιτιστικός τουρίστας αναζητά εξειδικευμένες μορφές “πολιτιστικών” θεμάτων, όπως γαστρονομία, αρχιτεκτονική, μουσική και ότι αναζητά “εμπειρίες” και “συμμετοχή”.

Όσον αφορά το “συμμετοχικό τουρισμό” ο κ. Πατέλλης τόνισε ότι είναι η μορφή τουρισμού όπου ο τουρίστας συμμετέχει, δεν είναι απλός θεατής στα δρώμενα, αλλά έχει την ευκαιρία να βιώσει, να ενεργοποιηθεί, να πάψει να είναι απλός παθητικός παρατηρητής.

Ανέφερε ως παράδειγμα τη δημιουργία πολιτιστικού δικτύου κέντρων χειροτεχνίας και παραδοσιακών επαγγελμάτων σε μία περιοχή, όπου θα μπορεί κάλλιστα ο τουρίστας να επισκέπτεται μία σειρά εργαστηρίων.

Σημείωσε ότι στην αρχή του τουρισμού στην Ελλάδα η “συμμετοχή” ήταν δεδομένη, όμως ξεχάστηκε στη διαδρομή της τουριστικής ανάπτυξης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024