Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Χρηματοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Νοέμβριος 2003, 00:00

Το τεχνικό δελτίο, για τη χρηματοδότησή του με ποσό 420.777 ευρώ, ενέκριναν τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, και προχώρησαν σε εκλογές<...>

από όπου εξελέγη αντιπρόεδρος του Φορέα ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρυάς Αντ. Δάσσιος, γραμματέας ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου Νικ. Καραλιάς και πρόεδρος ορίστηκε με απόφαση της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ο διευθυντής Δασών ν. Πιερίας Νικ. Πασχαλούδης.

Η χρηματοδότηση που εγκρίθηκε αφορά στην κάλυψη των αναγκών σε επιστημονικό, τεχνικό, διοικητικό προσωπικό, καθώς επίσης και εξωτερικών συνεργατών για τις δράσεις αρμοδιότητας του Φορέα.

Επίσης, μέρος του ποσού των 420.777 ευρώ θα διατεθεί για τη σύνταξη του ειδικού σχεδίου διαχείρισης της περιοχής «Εθνικός Δρυμός Ολύμπου», 5ετούς διάρκειας, το οποίο αποτελεί βασική υποχρέωση του Φορέα, αλλά και την καταγραφή της διακίνησης επισκεπτών και τη συγκροτημένη διαχείρισή τους, την καταγραφή των πιέσεων που ασκούνται στο φυσικό περιβάλλον από το κοινωνικο - οικονομικό περιβάλλον, την προληπτική αντιπυρική προστασία, την οργάνωση της γεωγραφικής βάσης δεδομένων, τη σύνταξη εκθέσεων, αναφορών κ.λπ.

Εξάλλου, ο Φορέας θα προχωρήσει στην έκδοση δίγλωσσου οικοτουριστικού οδηγού σε 500 χιλιάδες αντίτυπα, στην πραγματοποίηση τριών ενημερωτικών εκδηλώσεων, αλλά και στη δημιουργία δικτυακού τόπου, προκειμένου να πετύχει την ενημέρωση του κοινού.

Ο Φορέας έχει διαπεριφερειακό χαρακτήρα (Πιερία - Θεσσαλία) με έδρα το Λιτόχωρο και στελεχώνεται από είκοσι δύο μέλη, μεταξύ των οποίων και ο νομάρχης Λάρισας, ο δήμαρχος Ολύμπου και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top