Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ εξερχόμενος τουρισμός της Ρωσίας έχει φθάσει το απόγειο του

Ο εξερχόμενος τουρισμός της Ρωσίας έχει φθάσει το απόγειο του

Δεδομένο και σταθερό χαρακτήρισε τον εξερχόμενο τουρισμό από την Ρωσία ο υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου και υπεύθυνος τουρισμού της χώρας κ. Vladimir Strajelkovsky στη συνέντευξη τύπου που έδωσε κατά την διάρκεια της έκθεσης Philoxenia…

Δεδομένο και σταθερό χαρακτήρισε τον εξερχόμενο τουρισμό από την Ρωσία ο υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου και υπεύθυνος τουρισμού της χώρας κ. Vladimir Strajelkovsky στη συνέντευξη<...> τύπου που έδωσε κατά την διάρκεια της έκθεσης Philoxenia. “Ο εξερχόμενος τουρισμός που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πλέον σταθερό αριθμό τουριστών και δεν προβλέπεται να αναπτυχθεί στο άμεσο μέλλον”, είπε.

Στην Ελλάδα, το 2002 ήρθαν 132.000 τουρίστες, οι οποίοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΙ.Τ.ΕΞ Ρωσίας και του διευθυντή της κ. Χατζή διέμειναν κατά ποσοστό 45% σε ξενοδοχεία πολυτελείας και πρώτης κατηγορίας. Όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός της Ρωσίας οι τουρίστες από την χώρα του αγαπούν πολύ την θαλασσοθεραπεία, και την πολυτελή διαμονή. Ο Ρώσος αξιωματούχος επεσήμανε ακόμη ότι η εκατέρωθεν τουριστική κίνηση εισήλθε σε τροχιά ανάκαμψης από το 2000, σε αντίθεση με τη στασιμότητα των προηγούμενων χρόνων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις πρώτες εκτιμήσεις για το τρέχον έτος, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα έφτασε στο τέλος Σεπτεμβρίου τις 152.000, ενώ μέχρι το τέλος του 2003 αναμένεται να προσεγγίσει τους 160.000. Ο ελληνικός τουρισμός ωφελείται σημαντικά από την έλευση Ρώσων τουριστών, δεδομένου ότι αυτοί δαπανούν σημαντικά ποσά για τη διαμονή τους.

Ο κ. Strajelkovsky εξήρε και την πολύ καλή παρουσία του ΕΟΤ στη Ρωσία, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι αυτός αξιολογήθηκε φέτος ως ο καλύτερος ξένος τουριστικός οργανισμός και τιμήθηκε με το ειδικό κρατικό βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Strajelkovsky, το ρωσικό υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου ξεκινά σύντομα νέα τουριστική καμπάνια για την προσέλκυση περισσότερων ξένων τουριστών στη χώρα, με το ευρηματικό επικοινωνιακό μήνυμα “Εμείς, όχι μόνο θα σας στείλουμε στη Σιβηρία, αλλά θα σας γυρίσουμε και πίσω”.

Ο Ρώσος υφυπουργός, που είναι πρόεδρος της μικτής ομάδας εργασίας για την ανάπτυξη της ελληνο-ρωσικής συνεργασίας, υποστήριξε επίσης ότι την τελευταία τριετία η ρωσική τουριστική βιομηχανία έχει σημειώσει μια δυναμική στροφή. Προς αυτή την κατεύθυνση συνέβαλε καθοριστικά η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρατήρηση της γενικής διευθύντριας του Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας, κ. Natela Chengelaya, η οποία τόνισε ότι μεγάλο ενδιαφέρον έχει πλέον ο εισερχόμενος τουρισμός, ενώ τώρα πια πολλοί σοβαροί Tour Operators ασχολούνται με αυτόν. Όσο για την ξενοδοχειακή υποδομή της χώρας, η οποία για την μάζα των τουριστών δεν είναι ικανοποιητική, οι δύο υπεύθυνοι του τουρισμού της Ρωσίας τόνισαν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στις ιδιωτικές επενδύσεις για την αναβάθμισης της. Σε αυτό το πλαίσιο καλούν τους έλληνες ξενοδόχους να εξετάσουν τις περιπτώσεις επενδύσεων στην Ρωσία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024