Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΚυρίως τουριστικές επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Κυρίως τουριστικές επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Την ένταξη 57 επιχειρήσεων στο πρόγραμμα `Ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες` (ΑΜΕΑ), που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα `Ανταγωνιστικότητα` του υπουργείου Ανάπτυξης, υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος […]

Την ένταξη 57 επιχειρήσεων στο πρόγραμμα `Ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες` (ΑΜΕΑ), που χρηματοδοτείται<...> από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα `Ανταγωνιστικότητα` του υπουργείου Ανάπτυξης, υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εγκεκριμένων προτάσεων ανήλθε στο ύψος των 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβλήθηκαν αφορούν κυρίως τον τουριστικό τομέα.

“Πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο Πρόγραμμα είναι μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής ενσωμάτωσης και συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρίες στον επιχειρηματικό ιστό της κοινωνίας”, δήλωσε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 52% των ΑΜΕΑ είναι οικονομικώς ανενεργά, σε σύγκριση με το 28% των ατόμων δίχως πρόβλημα αναπηρίας.

Υπενθυμίζεται πως το Πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας στα άτομα με αναπηρία (άνδρες και γυναίκες από 21 έως 55 ετών), μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων για τη δημιουργία νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές του έτους το υπουργείο Ανάπτυξης σκοπεύει να προκηρύξει τον β΄ κύκλο του Προγράμματος των ΑΜΕΑ, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής στήριξης της επιχειρηματικότητας ειδικών ομάδων πληθυσμού που διακρίνει το Γ` ΚΠΣ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024