Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κυρίως τουριστικές επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Νοέμβριος 2003, 00:00

Την ένταξη 57 επιχειρήσεων στο πρόγραμμα `Ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες` (ΑΜΕΑ), που χρηματοδοτείται<...>

από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα `Ανταγωνιστικότητα` του υπουργείου Ανάπτυξης, υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εγκεκριμένων προτάσεων ανήλθε στο ύψος των 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβλήθηκαν αφορούν κυρίως τον τουριστικό τομέα.

“Πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο Πρόγραμμα είναι μια προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής ενσωμάτωσης και συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρίες στον επιχειρηματικό ιστό της κοινωνίας”, δήλωσε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 52% των ΑΜΕΑ είναι οικονομικώς ανενεργά, σε σύγκριση με το 28% των ατόμων δίχως πρόβλημα αναπηρίας.

Υπενθυμίζεται πως το Πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας στα άτομα με αναπηρία (άνδρες και γυναίκες από 21 έως 55 ετών), μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων για τη δημιουργία νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές του έτους το υπουργείο Ανάπτυξης σκοπεύει να προκηρύξει τον β΄ κύκλο του Προγράμματος των ΑΜΕΑ, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής στήριξης της επιχειρηματικότητας ειδικών ομάδων πληθυσμού που διακρίνει το Γ` ΚΠΣ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top