Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει την Ryanair να αλλάξει την συμφωνία της με το αεροδρόμιο Charleroi

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει την Ryanair να αλλάξει την συμφωνία της με το αεροδρόμιο Charleroi

Να αλλάξει την συμφωνία με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών Charleroi, θα αναγκαστεί πιθανώς η Ryanair διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι οι οικονομικοί όροι μεταξύ της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας και […]

Να αλλάξει την συμφωνία με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών Charleroi, θα αναγκαστεί πιθανώς η Ryanair διότι η<...> Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι οι οικονομικοί όροι μεταξύ της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας και του εν λόγω αεροδρομίου, αποτελούν μια μορφή οικονομικής βοήθειας και αθέμιτης υποστήριξης σε σχέση με τις ανταγωνίστριες της αεροπορικές εταιρίες. Σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία η οποία έχει προκαλέσει την αντίδραση του αεροδρομίου της βελγικής πρωτεύουσας Zavedem, η Ryanair έχει εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες εκπτώσεις στο κόστος χρήσης των εγκαταστάσεων του Charleroi, γεγονός που είναι εκτός νόμου.

“Αεροδρόμια όπως αυτό του Charleroi, εμφανίζουν χάρη στη Ryanair, σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να επιτραπεί σε μια καταγγελία του κρατικού και δαπανηρού αερολιμένα του Zavedem, να κατανικήσει τον ελεύθερο ανταγωνισμό και τις χαμηλές τιμές, δήλωσε ο Michael O`Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, και τόνισε ότι «Δεν θα δεχθούμε ποτέ μια απόφαση που θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων μας.»

Σε περίπτωση που η Επιτροπή κρίνει παράνομη τη συμφωνία Charleroi – Ryanair, η ιρλανδική εταιρία σχεδιάζει να ασκήσει έφεση βασιζόμενη στο γεγονός ότι και άλλες αεροπορικές εταιρίες έχουν συνάψει ανάλογες συμφωνίες με το συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Αν η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνητική, τότε η Ryanair θα πρέπει να κλείσει προσωρινά τη βάση της στο Charleroi μέχρι να εκδικαστεί η έφεση επί της απόφασης.

Επίσης, εκείνο που θα ακολουθήσει μια απόφαση εναντίον της Ryanair θα είναι τα παράπονα των ανταγωνιστών της και για άλλες παρόμοιες συμφωνίες που έχει η Ryanair σε άλλα αεροδρόμια, κυρίως στην Γαλλία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024