Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει την Ryanair να αλλάξει την συμφωνία της με το αεροδρόμιο Charleroi

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Νοέμβριος 2003, 00:00

Να αλλάξει την συμφωνία με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών Charleroi, θα αναγκαστεί πιθανώς η Ryanair διότι η<...>

Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι οι οικονομικοί όροι μεταξύ της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας και του εν λόγω αεροδρομίου, αποτελούν μια μορφή οικονομικής βοήθειας και αθέμιτης υποστήριξης σε σχέση με τις ανταγωνίστριες της αεροπορικές εταιρίες. Σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία η οποία έχει προκαλέσει την αντίδραση του αεροδρομίου της βελγικής πρωτεύουσας Zavedem, η Ryanair έχει εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες εκπτώσεις στο κόστος χρήσης των εγκαταστάσεων του Charleroi, γεγονός που είναι εκτός νόμου.

“Αεροδρόμια όπως αυτό του Charleroi, εμφανίζουν χάρη στη Ryanair, σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να επιτραπεί σε μια καταγγελία του κρατικού και δαπανηρού αερολιμένα του Zavedem, να κατανικήσει τον ελεύθερο ανταγωνισμό και τις χαμηλές τιμές, δήλωσε ο Michael O`Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, και τόνισε ότι «Δεν θα δεχθούμε ποτέ μια απόφαση που θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων μας.»

Σε περίπτωση που η Επιτροπή κρίνει παράνομη τη συμφωνία Charleroi - Ryanair, η ιρλανδική εταιρία σχεδιάζει να ασκήσει έφεση βασιζόμενη στο γεγονός ότι και άλλες αεροπορικές εταιρίες έχουν συνάψει ανάλογες συμφωνίες με το συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Αν η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνητική, τότε η Ryanair θα πρέπει να κλείσει προσωρινά τη βάση της στο Charleroi μέχρι να εκδικαστεί η έφεση επί της απόφασης.

Επίσης, εκείνο που θα ακολουθήσει μια απόφαση εναντίον της Ryanair θα είναι τα παράπονα των ανταγωνιστών της και για άλλες παρόμοιες συμφωνίες που έχει η Ryanair σε άλλα αεροδρόμια, κυρίως στην Γαλλία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top