Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΤο πρώτο ελληνικό `journal` για τον τουρισμό

Το πρώτο ελληνικό `journal` για τον τουρισμό

Η πρώτη ελληνική επιστημονική τουριστική περιοδική έκδοση είναι πλέον γεγονός. Η πρωτοβουλία για την έκδοσή της ανήκει στην Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (Α.Τ.Ε.Μ.) η οποία το ερχόμενο Σάββατο 22 […]

Η πρώτη ελληνική επιστημονική τουριστική περιοδική έκδοση είναι πλέον γεγονός. Η πρωτοβουλία για την έκδοσή της ανήκει<...> στην Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (Α.Τ.Ε.Μ.) η οποία το ερχόμενο Σάββατο 22 Νοεμβρίου και ώρα 13.30-15.00 στο πλαίσιο του `Money Show 2003` παρουσιάζει την πρώτη έκδοση του περιοδικού με τον τίτλο “Τουριστική Επιστημονική Επιθεώρηση” (Tourist Scientific Review) στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.), στο Μικρολίμανο.

Τα δικαιώματα για την έντυπη έκδοση έχει εξασφαλίσει ο εκδοτικός οίκος Interbooks και για την ηλεκτρονική έκδοση το TravelDailyNews.

Στην παρουσίαση ο Πρόεδρος ΑΤΕΜ, Μάριος Βασιλόπουλος, θα μιλήσει για την “Αιγίδα της Α.Τ.Ε.Μ. στην έκδοση”, ο Διευθυντής της Έκδοσης, Περικλής Λύτρας, θα αναλύσει την “Πρωτοβουλία έκδοσης του πρώτου στην Ελλάδα επιστημονικού τουριστικού περιοδικού”, ο Εκδότης της Interbooks, Στάθης Νικητόπουλος, θα παρουσιάσει τα “Δεδομένα έκδοσης: έντυπη μορφή”, ο Επ. Καθηγητής ΤΕΙ-Αθήνας, Κώστας Κραβαρίτης, θα αναφερθεί στις “Οδηγίες της Συντακτικής Επιτροπής της έκδοσης στους ενδιαφερόμενους συγγραφείς” και ο ιδρυτής του TravelDailyNews, Θόδωρος Κουμέλης, θα παρουσιάσει τα “Δεδομένα έκδοσης: ηλεκτρονική μορφή”. Θα ακολουθήσει διάλογος-συζήτηση που θα συντονίσει ο Περικλής Λύτρας.

Να σημειώσουμε ότι τέτοιας μορφής εκδόσεις – `journals` όπως είναι γνωστές με την αγγλική τους ορολογία – κυκλοφορούν σε πολλές χώρες του εξωτερικού τόσο γενικού τουρισμού, όσο και εξειδικευμένες σε συγκεκριμένους κλάδους του τουρισμού.

Η “Τουριστική Επιστημονική Επιθεώρηση” κυκλοφορεί δύο φορές το χρόνο και αναφέρεται σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους που άμεσα ή έμμεσα ενδιαφέρουν τον τουρισμό και ειδικότερα εμπίπτουν στα γνωστά πεδία της Οικονομικής Επιστήμης, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Κοινωνιολογίας, της Ψυχολογίας, της Νομικής Επιστήμης, των Εργασιακών Σχέσεων, της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων, καθώς επίσης της Επιχειρησιακής Έρευνας, της Στατιστικής και της Λογιστικής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024