Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροειδοποιητική απεργία των τουριστικών πούλμαν

Προειδοποιητική απεργία των τουριστικών πούλμαν

Τα 5.000 τουριστικά λεωφορεία όλης της χώρας πρόκειται να ακινητοποιηθούν για τρεις ημέρες από τα χαράματα της 26ης Νοεμβρίου 2003, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων […]

Τα 5.000 τουριστικά λεωφορεία όλης της χώρας πρόκειται να ακινητοποιηθούν για τρεις ημέρες από τα χαράματα της 26ης Νοεμβρίου 2003, ύστερα από ομόφωνη<...> απόφαση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Πούλμαν και της Ομοσπονδίας Τουρισμού Βορείου Ελλάδος.

Με αυτή την 3ήμερη προειδοποιητική απεργία οι ιδιοκτήτες των Δ.Χ. Πούλμαν εκφράζουν δημόσια την οργή και την αγανάκτησή τους για την παρελκυστική και καθ` όλα “εχθρική” τακτική των συναρμοδίων υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών, Ανάπτυξης και Μεταφορών & Επικοινωνιών στην ικανοποίηση δίκαιων και ζωτικότατης σημασίας αιτημάτων του Κλάδου.

Οι επικεφαλής των ως άνω τριών συνεργαζομένων Ομοσπονδιών δηλώνουν ξεκάθαρα ότι:

  • Στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση εξωθηθήκαμε από τον συνεχή και απαράδεκτο εμπαιγμό που υφιστάμεθα, εδώ και δύο χρόνια με τις ατέρμονες κοροϊδίες και τις ανεκπλήρωτες προφορικές και γραπτές υποσχέσεις αξιωματούχων υπουργείων.
  • Και πολύ περισσότερο, διότι “καταχωνιάστηκε” από 3μήνου και πλέον στα “συρτάρια” του υπουργείου Ανάπτυξης το πόρισμα αρμοδίας επιτροπής του, το οποίο μας δικαιώνει αφού προβλέπει: α) Την επιδότηση για την αντικατάσταση των Δ.Χ. τουριστικών λεωφορείων, με τους ίδιους ακριβώς όρους που αυτό γίνεται και με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. β) Τη χορήγηση αριθμού αδειών για ειδικώς διασκευασμένα Δ.Χ. πούλμαν αποκλειστικά και μόνον για Aτομα Με Ειδικές Ανάγκες. 3) Με ευθύνη των αρμοδίων οργιάζει η παρανομία και η υποκλοπή του έργου των Δ.Χ. πούλμαν, με συνέπεια να χρεοκοπούμε και να οδηγούμεθα σε επαγγελματικό αφανισμό. 4) Το Δ.Χ. πούλμαν παραμένει χρόνια τώρα “άστεγο”, δηλαδή δεν ανήκει κατά 100% ούτε στο υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών, αλλ` ούτε και στο υπουργείο Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να μην εκπροσωπείται από κανέναν κυβερνητικό αξιωματούχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Αυτό σημαίνει μεγάλη ζημιά για το Ελληνικό Κράτος, αλλά και το Δ.Χ. ελληνικό τουριστικό λεωφορείο.

Οι εκπρόσωποι των τριών Ομοσπονδιών δηλώνουν ότι αν δεν ικανοποιηθούν, έστω και την ύστατη αυτήν ώρα, τα αναγνωρισμένα ως απολύτως δίκαια αιτήματα του Κλάδου, αυτό θα σημαίνει πως οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα συνεχίσουν να διάκεινται “εχθρικά” προς τους ιδιοκτήτες των πούλμαν και να τους εμπαίζουν προκλητικότατα. Παράλληλα, θ` αποδείξουν και πάλι ότι δεν νοιάζονται αν θα χρεοκοπήσουν και θα καταστραφούν, οπότε, πάλι θα εξωθηθούν σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αποκλειστική ευθύνη εκ νέου της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι με την ακινητοποίηση των 5.000 τουριστικών πούλμαν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα από τις τρεις συνεργαζόμενες ομοσπονδίες, ώστε να μη προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα στην κυκλοφοριακή και στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024