Με τιμώμενο πρόσωπο και κύριο ομιλητή τον πρόεδρο του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλλη άρχισε τις εργασίες του χθες στο Βερολίνο, παρουσία του Δημάρχου Κλάους Βόβεραιτ<...>
, το Διεθνές Σεμινάριο για τον τουρισμό που διοργανώνει το διεθνές Ινστιτούτο DSFT.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανώτερα στελέχη από την Γερμανία και την Ευρώπη στον χώρο του τουρισμού. Η Γερμανία που διοργανώνει το 2006 το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την εμπειρία από χώρες που διοργάνωσαν ανάλογα γεγονότα. Το θέμα του σεμιναρίου ήταν `Αθλητισμός και Τουρισμός - κινούν τον κόσμο`. Στα πλαίσια της εναρκτήριας ομιλίας του ο κ. Πατέλλης, ανέπτυξε και το θέμα της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων γενικότερα και ειδικότερα από τη σκοπιά του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο ο πρόεδρος του ΕΟΤ είχε την ευκαιρία να επιβλέψει και να συνεργαστεί και με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας, για την καλύτερη προετοιμασία της συμμετοχής του ΕΟΤ στην έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου.