Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕντείνονται οι προσπάθειες ανάδειξης της “Μεσογείου της ελιάς” ως τουριστικού προορισμού

Εντείνονται οι προσπάθειες ανάδειξης της “Μεσογείου της ελιάς” ως τουριστικού προορισμού

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μαρόκο στο πλαίσιο του πολιτιστικού οδοιπορικού “Οι Δρόμοι της Ελιάς“ που ξεκίνησε από την Καλαμάτα στις 27 Οκτωβρίου 2003, με στόχο την εύρεση τρόπων συνεργασίας για […]

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μαρόκο στο πλαίσιο του πολιτιστικού οδοιπορικού “Οι Δρόμοι της Ελιάς“ που ξεκίνησε από<...> την Καλαμάτα στις 27 Οκτωβρίου 2003, με στόχο την εύρεση τρόπων συνεργασίας για την προώθηση της μεσογειακής κουλτούρας και διατροφής διεθνώς και στην ανάδειξη της “Μεσογείου της ελιάς” ως τουριστικού προορισμού στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης των λαών της Μεσογείου.

Συγκεκριμένα στο Ραμπάτ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος συναντήθηκε με τον διευθυντή του υπουργείου Γεωργίας Μ. Μπερισί, τον πρύτανη και καθηγητές της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Α. Μεντούν, με τους οποίους συζητήθηκαν οι πιθανότητες συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και μιας ευρύτερης συνεργασίας και σε άλλους τομείς.

Κατόπιν, το οδοιπορικό κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Φες και της Μεκνές, που είναι μια κατ` εξοχήν ελαιοπαραγωγική περιοχή της χώρας. Εκεί οι συμμετέχοντες στο οδοιπορικό επισκέφθηκαν παραδοσιακά ζωοκίνητα ελαιοτριβεία, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο όπου έχουν ανακαλυφθεί 57 ελαιοτριβεία της ρωμαϊκής περιόδου.

Στη συνέχεια, οι οδοιπόροι της ελιάς κατευθύνθηκαν στα σύνορα με την Αλγερία, τα οποία, αν και παραμένουν κλειστά εδώ και επτά χρόνια, άνοιξαν για τη διέλευση τους μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Γεώργιου Παπανδρέου, της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Unesco και του πρέσβη της Αλγερίας στην Ελλάδα Α. Σεμισί.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, το Αλγέρι, οι Έλληνες `οδοιπόροι` έγιναν δεκτοί από τον υπουργό Γεωργίας Σ. Μπαρκάτ, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του στο Πολιτιστικό Οδοιπορικό και πρότεινε την σύσταση δύο ειδικών επιτροπών από ειδικούς που θα εξετάσουν όλες τις πιθανότητες συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό.

Τέλος, η αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε προς την Τυνησία, μέσω των πόλεων Σετίφ και Κονσταντίν, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με τους εκεί Διευθυντές Γεωργίας και άλλους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα σε θερμή και εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024