Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒροχή οι ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία

Βροχή οι ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία

Μετά τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη, οι διάφορες κυβερνήσεις συστήνουν στους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν προς την Τουρκία…

Μετά τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη, οι διάφορες κυβερνήσεις συστήνουν στους πολίτες τους<...> να μην ταξιδεύουν προς την Τουρκία.

Η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε από τους Ισπανούς να αποφύγουν τα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις. Στην ηλεκτρονική σελίδα του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών καλούνται οι Ισπανοί να μην ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε πως η οδηγία αυτή εκδόθηκε αμέσως μετά τις επιθέσεις.

Μετά την Ισπανία και το Βέλγιο συνέστησε στους κατοίκους του να αποφύγουν τις «μη απαραίτητες» μετακινήσεις προς την Κωνσταντινούπολη. «Συστήνουμε να αποφεύγονται τα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητα και αν πρέπει κάποιος να ταξιδέψει με προορισμό την πόλη αυτή θα πρέπει να ενημερώσει το βελγικό προξενείο», τόνισε εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Για την υπόλοιπη Τουρκία, συστήνουμε στους Βέλγους να δείχνουν τη μεγαλύτερη δυνατή επαγρύπνηση και να αποφεύγουν τις πολυσύχναστες περιοχές που είναι πιθανό να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Φυσικά, και η βρετανική κυβέρνηση αντέδρασε μέσω του βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο, ο οποίος σε παρέμβασή του στη Βουλή των Κοινοτήτων σύστησε στους Βρετανούς να αποφεύγουν κάθε «μη απαραίτητη» μετακίνηση προς την Κωνσταντινούπολη.

Από την άλλη πλευρά διακριτική και προσεκτική ήταν η οδηγία της Γερμανίας, γεγονός που απορρέει όπως πιστεύουμε από τα αυξημένα γερμανικά συμφέροντα κυρίως στα παράλια της χώρας όπου υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία γερμανικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα, η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία συστήνεται στους πολίτες να αναβάλουν τα μη-επείγοντα ταξίδια τους με προορισμούς στο εσωτερικό της Τουρκίας, όπου κατά τις τελευταίες επτά μέρες έγιναν φονικές βομβιστικές επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Επίσης, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία συστήνεται στους πολίτες να αναβάλουν «κάθε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που δεν είναι υποχρεωτικό». Στην περίπτωση υποχρεωτικών ταξιδιών στην Τουρκία αυτό το χρονικό διάστημα συστήνεται στους Γερμανούς “η μέγιστη δυνατή προσοχή” κατά τις μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Στις 15 του μηνός από δύο βομβιστικές επιθέσεις σε ισάριθμες συναγωγές της Κωνσταντινούπολης 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 300 τραυματίστηκαν. Από τις επιθέσεις που έγιναν χθες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στην Aγκυρα, οι νεκροί είναι 27 και οι τραυματίες 450.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024