Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Βουλγαρία αναμένει αύξηση του τουριστικού ρεύματος λόγω γεγονότων στην Τουρκία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Νοέμβριος 2003, 00:00

Σημαντική αύξηση του τουρισμού αναμένουν στη Βουλγαρία οι ξενοδόχοι, εκτιμώντας ότι θα αποτελέσουν<...>

πόλο έλξης για τους τουρίστες που είχαν προορισμό την Τουρκία. Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη λειτούργησαν και θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους τουρίστες. Ήδη χιλιάδες τουρίστες από την Ευρώπη έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους στην Τουρκία. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Βρετανίας έχουν επισήμως προειδοποιήσει τους πελάτες τους να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία.

“Συμπονούμε τους Τούρκους συναδέλφους μας αλλά είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τους ξένους τουρίστες στα χειμερινά μας θέρετρα”, δήλωσε εκπρόσωπος των βουλγάρικων ταξιδιωτικών πρακτορείων, δράττοντας της ευκαιρίας. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των κρατήσεων έχει αυξηθεί σημαντικά.

“Αναμένεται να έχουμε πολύ μεγάλη κίνηση αυτήν την περίοδο”, είπε ο Μπλαγκόι Ραγκίν, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Εστίασης της Βουλγαρίας. Πρόσθεσε επίσης, ότι σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία είναι πλήρη για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι η προσωρινή ίσως αύξηση κάποιων κρατήσεων για τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δεν αποτελεί μια `ευκαιρία` για τον τουρισμό. Η συνεισφορά των γεγονότων της Κωνσταντινούπολης μόνο θετική δεν είναι για τον τουρισμό της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής. Μην ξεχνάμε ότι για τους μακρινούς προορισμούς, ακόμα και για την Δυτική Ευρώπη, όλη η περιοχή μας θεωρείται ως Ανατολική Μεσόγειος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top