Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜαντέλης: θετική η απόφαση συνεργασίας ΟΑ με Gulf Air

Μαντέλης: θετική η απόφαση συνεργασίας ΟΑ με Gulf Air

Οικονομικά και στρατηγικά ωφέλιμη χαρακτηρίζει τη συνεργασία της Ολυμπιακής Αεροπορίας με την Gulf Air, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, κ. Τάσος Μαντέλλης, που επισκέπτεται τη Μελβούρνη, επικεφαλής τετραμελούς κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας. Σε […]

Οικονομικά και στρατηγικά ωφέλιμη χαρακτηρίζει τη συνεργασία της Ολυμπιακής Αεροπορίας με την Gulf Air, ο<...> πρώην υπουργός Μεταφορών, κ. Τάσος Μαντέλλης, που επισκέπτεται τη Μελβούρνη, επικεφαλής τετραμελούς κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας.

Σε συνέντευξή του, σε ομογενειακή εφημερίδα αναφερόμενος στην απόφασή του, ως αρμόδιος υπουργός, πριν λίγα χρόνια να διορίσει βρετανική διοίκηση στην Ολυμπιακή, ο κ. Μαντέλης είπε: “Η ευκαιρία που έδωσα στην Ολυμπιακή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία που δόθηκε στον εθνικό μας αερομεταφορέα από τότε που πέρασε στον έλεγχο του ελληνικού κράτους. Η σύμβαση με την Brittish Airways ήταν μία ισχυρή συμμαχία, που διασφάλιζε τη μακροζωία της. Δεν φέρω εγώ ευθύνη για την ανάκληση της συμφωνίας από τα συνδικάτα, μετά τις εκλογές. Έχοντας χάσει την ευκαιρία με τη γερμανική Lufthansa, ο διάδοχός μου δεν είχε άλλη επιλογή από την επιλογή της συρρίκνωσης της Ολυμπιακής, ώστε να περιοριστούν οι λειτουργικές δαπάνες της, να αναδιαρθρωθεί και ξαναμπεί δυναμικά στην αγορά. Το σχέδιο συρρίκνωσης επέβαλε και τη διακοπή των πτήσεων από και προς την Αυστραλία, που γίνονταν με ετήσιο παθητικό επτά δισεκατομμυρίων δραχμών. Θεωρώ τη συνεργασία Ολυμπιακής Gulf Air υγιές μέτρο, οικονομικά και στρατηγικά ωφέλιμο για την Ολυμπιακή.

Στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετέχουν, επίσης, οι βουλευτές Θεόφιλος Βασιλείου Ν. Δημοκρατίας (Αχαίας), Ανδρέας Ιωάννης Δραγασάκης, Συνασπισμού (Β` Αθήνας) και κ. Γεώργιος Χ. Χουρμουζιάδης ΚΚΕ (Α` Θεσσαλονίκης). Τους Έλληνες βουλευτές, που βρίσκονται στην Αυστραλία προσκεκλημένοι της Επιτροπής Ελληνοαυστραλιανής Φιλίας του εθνικού κοινοβουλίου της χώρας, δεξιώθηκε χθες ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Κουβαριτάκης με τη συμμετοχή πολυάριθμων ομογενών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024