Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μαντέλης: θετική η απόφαση συνεργασίας ΟΑ με Gulf Air

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Νοέμβριος 2003, 00:00

Οικονομικά και στρατηγικά ωφέλιμη χαρακτηρίζει τη συνεργασία της Ολυμπιακής Αεροπορίας με την Gulf Air, ο<...>

πρώην υπουργός Μεταφορών, κ. Τάσος Μαντέλλης, που επισκέπτεται τη Μελβούρνη, επικεφαλής τετραμελούς κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας.

Σε συνέντευξή του, σε ομογενειακή εφημερίδα αναφερόμενος στην απόφασή του, ως αρμόδιος υπουργός, πριν λίγα χρόνια να διορίσει βρετανική διοίκηση στην Ολυμπιακή, ο κ. Μαντέλης είπε: “Η ευκαιρία που έδωσα στην Ολυμπιακή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία που δόθηκε στον εθνικό μας αερομεταφορέα από τότε που πέρασε στον έλεγχο του ελληνικού κράτους. Η σύμβαση με την Brittish Airways ήταν μία ισχυρή συμμαχία, που διασφάλιζε τη μακροζωία της. Δεν φέρω εγώ ευθύνη για την ανάκληση της συμφωνίας από τα συνδικάτα, μετά τις εκλογές. Έχοντας χάσει την ευκαιρία με τη γερμανική Lufthansa, ο διάδοχός μου δεν είχε άλλη επιλογή από την επιλογή της συρρίκνωσης της Ολυμπιακής, ώστε να περιοριστούν οι λειτουργικές δαπάνες της, να αναδιαρθρωθεί και ξαναμπεί δυναμικά στην αγορά. Το σχέδιο συρρίκνωσης επέβαλε και τη διακοπή των πτήσεων από και προς την Αυστραλία, που γίνονταν με ετήσιο παθητικό επτά δισεκατομμυρίων δραχμών. Θεωρώ τη συνεργασία Ολυμπιακής Gulf Air υγιές μέτρο, οικονομικά και στρατηγικά ωφέλιμο για την Ολυμπιακή.

Στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετέχουν, επίσης, οι βουλευτές Θεόφιλος Βασιλείου Ν. Δημοκρατίας (Αχαίας), Ανδρέας Ιωάννης Δραγασάκης, Συνασπισμού (Β` Αθήνας) και κ. Γεώργιος Χ. Χουρμουζιάδης ΚΚΕ (Α` Θεσσαλονίκης). Τους Έλληνες βουλευτές, που βρίσκονται στην Αυστραλία προσκεκλημένοι της Επιτροπής Ελληνοαυστραλιανής Φιλίας του εθνικού κοινοβουλίου της χώρας, δεξιώθηκε χθες ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Κουβαριτάκης με τη συμμετοχή πολυάριθμων ομογενών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top