Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑντίθετοι στο θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας οι εφοπλιστές

Αντίθετοι στο θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας οι εφοπλιστές

Την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των θαλασσίων Συγκοινωνιών της χώρας -Ακτοπλοΐα- αλλά και τις επιφυλάξεις τους εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα μέλη της […]

Την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των θαλασσίων Συγκοινωνιών της χώρας<...> -Ακτοπλοΐα- αλλά και τις επιφυλάξεις τους εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, τα οποία πρόσφατα συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες με την Διεύθυνση Θαλασσίων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια των συζητήσεων μάλιστα του ΥΕΝ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία έχουν προσφύγει οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, οι εκπρόσωποι της ΕΕΑ επισήμαναν ότι είναι εντελώς παράλογο να τίθεται θέμα απόσυρσης των ελληνικών επιβατηγών πλοίων μόλις συμπληρώσουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, την στιγμή που στην Ευρώπη τα ακτοπλοϊκά πλοία ταξίδευαν χωρίς κανένα όριο.

Επίσης, όπως τόνισε τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σαρρής όσο και τα μέλη της Διοίκησης Αντώνης Αγαπίου και Γεράσιμος Στρίντζης δεν είναι δυνατό να επιβάλλεται στα εισιτήρια επίναυλος 3% προκειμένου η πολιτεία να εξασφαλίσει πόρους για τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών, ενώ πρώτον ζήτησαν να καταργηθεί `εδώ και τώρα` το πλαφόν της οικονομικής θέσης που ισχύει σήμερα, και δεύτερον οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που, όπως τόνισαν, επιβαρύνουν τα ναύλα των πλοίων τους.

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόσφατο ναυτικό ατύχημα του νεότευκτου επιβατηγού-οχηματαγωγού Knossos Palace των Μινωικών Γραμμών ο πρόεδρος της ΕΕΑ κ. Σαρρής τόνισε ότι τόσο κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο `επικαθήμενο τράκτορα` τηρήθηκαν όλες οι διεθνώς προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ για την έλλειψη ειδικής σκάλας στο πλοίο, επισήμανε ότι υπεύθυνος είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και όχι η πλοιοκτήτρια εταιρία, η οποία μάλιστα από το 2001 είχε ζητήσει την προμήθεια της ειδικής φυσούνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024