Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αντίθετοι στο θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας οι εφοπλιστές

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Δεκέμβριος 2003, 00:00

Την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των θαλασσίων Συγκοινωνιών της χώρας<...>

-Ακτοπλοΐα- αλλά και τις επιφυλάξεις τους εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, τα οποία πρόσφατα συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες με την Διεύθυνση Θαλασσίων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια των συζητήσεων μάλιστα του ΥΕΝ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία έχουν προσφύγει οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, οι εκπρόσωποι της ΕΕΑ επισήμαναν ότι είναι εντελώς παράλογο να τίθεται θέμα απόσυρσης των ελληνικών επιβατηγών πλοίων μόλις συμπληρώσουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, την στιγμή που στην Ευρώπη τα ακτοπλοϊκά πλοία ταξίδευαν χωρίς κανένα όριο.

Επίσης, όπως τόνισε τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σαρρής όσο και τα μέλη της Διοίκησης Αντώνης Αγαπίου και Γεράσιμος Στρίντζης δεν είναι δυνατό να επιβάλλεται στα εισιτήρια επίναυλος 3% προκειμένου η πολιτεία να εξασφαλίσει πόρους για τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών, ενώ πρώτον ζήτησαν να καταργηθεί `εδώ και τώρα` το πλαφόν της οικονομικής θέσης που ισχύει σήμερα, και δεύτερον οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που, όπως τόνισαν, επιβαρύνουν τα ναύλα των πλοίων τους.
Τέλος, αναφερόμενος στο πρόσφατο ναυτικό ατύχημα του νεότευκτου επιβατηγού-οχηματαγωγού Knossos Palace των Μινωικών Γραμμών ο πρόεδρος της ΕΕΑ κ. Σαρρής τόνισε ότι τόσο κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο `επικαθήμενο τράκτορα` τηρήθηκαν όλες οι διεθνώς προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ για την έλλειψη ειδικής σκάλας στο πλοίο, επισήμανε ότι υπεύθυνος είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και όχι η πλοιοκτήτρια εταιρία, η οποία μάλιστα από το 2001 είχε ζητήσει την προμήθεια της ειδικής φυσούνας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top