Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία θα επηρεάσουν τον τουρισμό της Ελλάδας

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία θα επηρεάσουν τον τουρισμό της Ελλάδας

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία θα έχουν επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ειδικά στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004…

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία θα έχουν επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ειδικά στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών<...> κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Αυτό υποστηρίζει ο ανταποκριτής της “New York Times” στην Κωνσταντινούπολη, Stephen Kinzer, ο οποίος σε δημοσίευμά του στην κυριακάτικη έκδοση της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, επικαλούμενο την άποψη Τούρκου αξιωματούχου χωρίς να τον κατονομάζει, σημειώνει τους “φόβους” του συνομιλητή του ότι οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη θα οδηγήσουν “ορισμένους Αμερικανούς να επαναθεωρήσουν τα σχέδια ταξιδιών τους στην Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά το επόμενο καλοκαίρι ακριβώς διότι (η Ελλάδα) βρίσκεται στην ίδια περιοχή”.

Ο αρθρογράφος, ο οποίος αναφέρεται στη σημασία του τουρισμού για την Τουρκία, σκιαγραφεί μια αναπόφευκτη αλλά περιορισμένη (της τάξεως του 15% ιδιαίτερα από τη Γαλλία) μείωση της προσέλευσης τουριστών στην Τουρκία, τονίζοντας την προοπτική ανάκαμψης, αν και παραδέχεται ότι πολλά θα κριθούν από το τι θα συμβεί μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, χρόνο έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Kinzer σημειώνει “την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Τουρκίας, τις περίφημες παραλίες της, την παρουσία της Κωνσταντινούπολης -μιας από τις σημαντικότερες πόλεις στον κόσμο- και έναν πληθυσμό ασυνήθιστα φιλικό έναντι στους επισκέπτες”, στοιχεία που κατατάσσουν τη χώρα “σε έναν από τους πλέον γοητευτικούς προορισμούς”.

Το άρθρο (με τίτλο After attacks Turkey braces for fallout) σημειώνει τις προειδοποιήσεις που απηύθυναν οι ΗΠΑ η Βρετανία και άλλες χώρες προς τους επισκεπτόμενους την Τουρκία πολίτες τους (καθώς και την δυσαρέσκεια που εξέφρασε για το λόγο αυτό ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan στο Βρετανό ομόλογό του κ. Tony Blair) και καταλήγει υπογραμμίζοντας το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι ηγέτες, καθώς από τη μια καλούνται να προστατεύσουν τους πολίτες τους, ενώ από την άλλη γνωρίζουν ότι “αν ο τουρισμός σε μια χώρα-θύμα καταρρεύσει αυτό θα αποτελούσε νίκη για τους τρομοκράτες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024