Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
New York Times

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία θα επηρεάσουν τον τουρισμό της Ελλάδας

Θοδωρής Κουμέλης - 01 Δεκέμβριος 2003, 00:00

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία θα έχουν επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ειδικά στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004...

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία θα έχουν επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ειδικά στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών<...>

κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Αυτό υποστηρίζει ο ανταποκριτής της “New York Times” στην Κωνσταντινούπολη, Stephen Kinzer, ο οποίος σε δημοσίευμά του στην κυριακάτικη έκδοση της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, επικαλούμενο την άποψη Τούρκου αξιωματούχου χωρίς να τον κατονομάζει, σημειώνει τους “φόβους” του συνομιλητή του ότι οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη θα οδηγήσουν “ορισμένους Αμερικανούς να επαναθεωρήσουν τα σχέδια ταξιδιών τους στην Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά το επόμενο καλοκαίρι ακριβώς διότι (η Ελλάδα) βρίσκεται στην ίδια περιοχή”.

Ο αρθρογράφος, ο οποίος αναφέρεται στη σημασία του τουρισμού για την Τουρκία, σκιαγραφεί μια αναπόφευκτη αλλά περιορισμένη (της τάξεως του 15% ιδιαίτερα από τη Γαλλία) μείωση της προσέλευσης τουριστών στην Τουρκία, τονίζοντας την προοπτική ανάκαμψης, αν και παραδέχεται ότι πολλά θα κριθούν από το τι θα συμβεί μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, χρόνο έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Kinzer σημειώνει “την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Τουρκίας, τις περίφημες παραλίες της, την παρουσία της Κωνσταντινούπολης -μιας από τις σημαντικότερες πόλεις στον κόσμο- και έναν πληθυσμό ασυνήθιστα φιλικό έναντι στους επισκέπτες”, στοιχεία που κατατάσσουν τη χώρα “σε έναν από τους πλέον γοητευτικούς προορισμούς”.

Το άρθρο (με τίτλο After attacks Turkey braces for fallout) σημειώνει τις προειδοποιήσεις που απηύθυναν οι ΗΠΑ η Βρετανία και άλλες χώρες προς τους επισκεπτόμενους την Τουρκία πολίτες τους (καθώς και την δυσαρέσκεια που εξέφρασε για το λόγο αυτό ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan στο Βρετανό ομόλογό του κ. Tony Blair) και καταλήγει υπογραμμίζοντας το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι ηγέτες, καθώς από τη μια καλούνται να προστατεύσουν τους πολίτες τους, ενώ από την άλλη γνωρίζουν ότι “αν ο τουρισμός σε μια χώρα-θύμα καταρρεύσει αυτό θα αποτελούσε νίκη για τους τρομοκράτες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top