Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΥΝ: Αδιέξοδο εγχείρημα διάλυσης του εθνικού αερομεταφορέα

ΣΥΝ: Αδιέξοδο εγχείρημα διάλυσης του εθνικού αερομεταφορέα

Η κυβέρνηση εμμένει στο “αδιέξοδο εγχείρημα διάλυσης του εθνικού αερομεταφορέα και ίδρυσης της Ν.Ο.Α.”, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Συνασπισμός. Για να υλοποιήσει μάλιστα την επιζήμια αυτή μεθόδευση, φτάνει μέχρι […]

Η κυβέρνηση εμμένει στο “αδιέξοδο εγχείρημα διάλυσης του εθνικού αερομεταφορέα και ίδρυσης της Ν.Ο.Α.”, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Συνασπισμός<...>. Για να υλοποιήσει μάλιστα την επιζήμια αυτή μεθόδευση, φτάνει μέχρι την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων, που είναι ευθέως παράνομη. Πρώτα θύματα αυτής της παράνομης, αντικοινωνικής κι αντεργατικής πολιτικής είναι οι ιπτάμενοι φροντιστές και συνοδοί.

Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί την αγωνία των εργαζομένων συνοδών φροντιστών στην Ο.Α., ώστε να γίνουν αποδεκτά τα δίκαια αιτήματά τους, να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας τους, οι συλλογικές συμβάσεις και το συνταξιοδοτικό τους.

Η εμμονή της κυβέρνησης σε νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι σε πλήρη δυσαρμονία με τις θέσεις και τις προτάσεις των εργαζομένων αλλά και προς τις αναγκαίες ριζοσπαστικές καινοτόμες προοδευτικές αλλαγές που σήμερα χρειάζονται οι αερομεταφορές στη χώρα μας. Αποτελεί εγκληματική πολιτική η εξαφάνιση της ΟΑ και του Ομίλου της εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, προς όφελος διαπλεκομένων επιχειρηματικών κύκλων που ενδιαφέρονται σήμερα για τα `φιλέτα` της Ο.Α., αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΝ εμμένει στην πάγια πρότασή του για δημόσιο Εθνικό Αερομεταφορέα που θα εντάσσεται σε μια εθνική στρατηγική αερομεταφορών, διασφαλίζοντας την ανάπτυξή του, τον εθνικό και κοινωνικό του ρόλο, το αποτελεσματικό μάνατζμεντ, την κερδοφορία προς όφελος της εθνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου, την επιχειρηματική και διοικητική του αυτοτέλεια και τις δημοκρατικές εργασιακές σχέσεις για το σύνολο του προσωπικού του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024