Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΣΥΝ: Αδιέξοδο εγχείρημα διάλυσης του εθνικού αερομεταφορέα

Θοδωρής Κουμέλης - 03 Δεκέμβριος 2003, 00:00

Η κυβέρνηση εμμένει στο “αδιέξοδο εγχείρημα διάλυσης του εθνικού αερομεταφορέα και ίδρυσης της Ν.Ο.Α.”, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Συνασπισμός<...>

. Για να υλοποιήσει μάλιστα την επιζήμια αυτή μεθόδευση, φτάνει μέχρι την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων, που είναι ευθέως παράνομη. Πρώτα θύματα αυτής της παράνομης, αντικοινωνικής κι αντεργατικής πολιτικής είναι οι ιπτάμενοι φροντιστές και συνοδοί.

Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί την αγωνία των εργαζομένων συνοδών φροντιστών στην Ο.Α., ώστε να γίνουν αποδεκτά τα δίκαια αιτήματά τους, να κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας τους, οι συλλογικές συμβάσεις και το συνταξιοδοτικό τους.

Η εμμονή της κυβέρνησης σε νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι σε πλήρη δυσαρμονία με τις θέσεις και τις προτάσεις των εργαζομένων αλλά και προς τις αναγκαίες ριζοσπαστικές καινοτόμες προοδευτικές αλλαγές που σήμερα χρειάζονται οι αερομεταφορές στη χώρα μας. Αποτελεί εγκληματική πολιτική η εξαφάνιση της ΟΑ και του Ομίλου της εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, προς όφελος διαπλεκομένων επιχειρηματικών κύκλων που ενδιαφέρονται σήμερα για τα `φιλέτα` της Ο.Α., αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΝ εμμένει στην πάγια πρότασή του για δημόσιο Εθνικό Αερομεταφορέα που θα εντάσσεται σε μια εθνική στρατηγική αερομεταφορών, διασφαλίζοντας την ανάπτυξή του, τον εθνικό και κοινωνικό του ρόλο, το αποτελεσματικό μάνατζμεντ, την κερδοφορία προς όφελος της εθνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου, την επιχειρηματική και διοικητική του αυτοτέλεια και τις δημοκρατικές εργασιακές σχέσεις για το σύνολο του προσωπικού του.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top