Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παραμένουν χαμηλά οι προκρατήσεις από την Βρετανική αγορά για την Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Δεκέμβριος 2003, 00:00

Στα ίδια χαμηλά επίπεδα με αυτά του Σεπτεμβρίου κυμαίνονται οι προκρατήσεις για την Κύπρο από την Βρετανική αγορά σύμφωνα με στοιχεία της ACNielsen<...>

. Συγκεκριμένα, οι προκρατήσεις Βρετανών για την Κύπρο βρίσκονταν στο -13% για τη χειμερινή σεζόν και στο -34% για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν στο τέλος Οκτωβρίου, σε σύγκριση με -16% και -34%, στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Παρά τις αρνητικές ενδείξεις, το Υπουργείο Οικονομικών εμμένει στις προβλέψεις του για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος κατά 5% το 2004, τονίζουν δημοσιεύματα. “Τα στοιχεία της Nielsen είναι όντως αρνητικά αλλά πέρσι ήταν θετικά και είχαμε μείωση το 2003”, είπε στη StockWatch αρμόδιος αξιωματούχος του Yπουργείου. Τον Οκτώβριο του 2002 τα στοιχεία της Nielsen έδειχναν αύξηση 15% στις προκρατήσεις για το χειμώνα και αύξηση 34% στις προκρατήσεις για το καλοκαίρι που πέρασε.

“Έχει αλλάξει άρδην η συμπεριφορά των τουριστών τα τελευταία χρόνια”, επισήμανε αξιωματούχος του ΚΟΤ. “Έχουμε πάρα πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και επομένως οι όποιες προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες”, τόνισε.

Μετά την έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ίσως οι βρετανικές αφίξεις, που αποτελούν το 60% του συνόλου των αφίξεων, παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με φέτος. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στις αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, και στις ανοιξιάτικες τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου και της Μόσχας, όπου θα επιδιωχθεί αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Στο ενδιάμεσο, αξιωματούχοι του ΚΟΤ προγραμματίζουν ταξίδια στις χώρες αυτές για επαφές με τουριστικούς πράκτορες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top