Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Επικίνδυνα υψηλό το κόστος των τουριστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Δεκέμβριος 2003, 00:00

Μεσάζοντες και ξένοι τουριστικοί πράκτορες έχουν ανεβάσει το κόστος ενός βραχύβιου ταξιδιού κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων σε επικίνδυνα υψηλό επίπεδο, κάτι<...>

που περικλείει κινδύνους για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Αυτό αποκαλύφθηκε την περασμένη Τετάρτη στην εκπομπή Business & Travel. Κυβερνητικοί κύκλοι προειδοποιούν στην εκπομπή του GBC ότι η όλη ιστορία οδεύει να εξελιχθεί από ορισμένους σε “φεστιβάλ της μεγάλης αρπαχτής”, με απροσδιόριστες συνέπειες για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία που αναφέρθηκαν στον Χάρη Ντιγριντάκη και σε σχετικό δημοσίευμα του “Κόσμου του Επενδυτή” το περασμένο Σάββατο, τα τουριστικά πακέτα που έχουν διαμορφωθεί και άρχισαν να πωλούνται πριν από λίγες ημέρες από διάφορους ευρωπαϊκούς Tour Operators είναι άκρως απαγορευτικά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κράτησης για 5 διανυκτερεύσεις (25-30 Αυγούστου) στο κρουαζιερόπλοιο “AIDAura”, που θα είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Σε μπροσούρα γερμανικού Τ.Ο. και για καμπίνα Α΄ κατηγορίας (17 τ.μ.) το κόστος για δίκλινο ανά άτομο -συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων αλλά χωρίς διατροφή, μετακινήσεις και εισιτήρια- ανέρχεται σε 4.136 ευρώ. Για Β΄ κατηγορίας καμπίνα (13,5 τ. μ.) και με βάση τα ίδια δεδομένα, η τιμή φθάνει τα 3.916 ευρώ.

Επίσης, ενδεικτικά είναι τα τιμολόγια του γερμανικού τουριστικού πρακτορείου Vieten Tours. Έτσι, για ένα άτομο σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχεία Α΄ και Β΄ κατηγορίας της Αττικής και της Κορίνθου για το διάστημα 12-16 Αυγούστου (4 διανυκτερεύσεις με πρωινό) το κόστος σε ευρώ είναι: “Park” 4.220, “Poseidonio” 2.690, “GLS” 2.290, “V.Orion” 2.770, “Tropical” 3.230, “Palace” 3.180, “Fenix 3.480, “Armonia” 3.590, “Costi” 3.130, “Katerina” 2.730, “Green Hill” 2.490 και “Byron” 2.350.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top