Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολύπλευρος ο ρόλος των νέων τεχνολογιών στη διοίκηση των ξενοδοχειακών μονάδων

Πολύπλευρος ο ρόλος των νέων τεχνολογιών στη διοίκηση των ξενοδοχειακών μονάδων

Σεμινάριο με θέμα “Πρακτικές Εφαρμογές Τεχνολογιών στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων” διοργανώνει η Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών & Μελετών (ΑΤΕΜ), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ) και τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών, την…

Σεμινάριο με θέμα “Πρακτικές Εφαρμογές Τεχνολογιών στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Μονάδων” διοργανώνει η Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών & Μελετών (ΑΤΕΜ), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ) και τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2004, στις 15:00, στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus<...>.

Αναφερόμενος στην επιλογή του θέματος του Σεμιναρίου ο πρόεδρος της ΑΤΕΜ κ. Μάριος Βασιλόπουλος είπε ότι “Η ποιότητα των ξενοδοχειακών υπηρεσιών στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον ανθρώπινο παράγοντα. Όμως, οι σύγχρονες απαιτήσεις του ξενοδοχειακού πελάτη και η μεγάλη ανταγωνιστικότητα στο χώρο των ξενοδοχείων ασκούν ισχυρές πιέσεις για ακόμα περισσότερη μεγιστοποίηση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών. Η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία στα ξενοδοχειακά στελέχη για καλύτερη διαχείριση των πόρων και των διαδικασιών με αποτέλεσμα την επιθυμητή μεγιστοποίηση της ποιότητας”.

“Επιπλέον”, συνέχισε ο κ. Βασιλόπουλος, “οι νέες τεχνολογίες έχουν συμβάλει στη δημιουργία νέων καναλιών διανομής του ξενοδοχειακού προϊόντος. Η ξενοδοχειακή επιχείρηση έχει πλέον τη δυνατότητα μέσω των νέων τεχνολογιών να προσεγγίσει νέες αγορές μειώνοντας την εξάρτηση από τους γιγαντοποιημένους tour operators. Αυτοί είναι και οι λόγοι που μας ώθησαν να ξεκινήσουμε μία σειρά σεμιναρίων με αντικείμενο τις πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας στα ξενοδοχεία. Πρόθεσή μας είναι να διοργανώσουμε ανάλογα σεμινάρια και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η ΠΟΔΙΞ μας στηρίζει στην προσπάθεια αυτή ξεκινώντας από την Αθήνα με τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών και συνεχίζοντας και στις υπόλοιπες περιοχές όπου έχει μέλη αντίστοιχους Συλλόγους (Κρήτη, Ρόδο, Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική, Κέρκυρα)”.

“Η τεχνολογία πλέον βοηθάει το έργο των διευθυντών ξενοδοχείων στην ευκολότερη και αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων σε θέματα τιμολογιακής πολιτικής πετυχαίνοντας τη βέλτιστη δυνατή απόδοση με τη μέθοδο του yield management χρησιμοποιώντας εργαλεία της τεχνολογίας” ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΔΙΞ κ. Γιώργος Κανόνης, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών κ. Γιάννης Σίμος τόνισε το σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας τόσο στη διαχείριση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Στο Σεμινάριο τον προβληματισμό στο θέμα της εφαρμογής της τεχνολογίας στα ξενοδοχεία θα αναπτύξει ο τ. υπουργός και γενικός γραμματέας Τουρισμού και νυν διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας NSA, κ. Νίκος Σκουλάς. Τις τάσεις από τις εφαρμογές τις τεχνολογίας στη διεθνή τουριστική αγορά θα παρουσιάσει ο κ. Wim Bleyenberg, διευθυντής Marketing της Travel Media Applications η οποία οργανώνει το Σεμινάριο για λογαριασμό της ΑΤΕΜ. Το θέμα “Νέες Τεχνολογίες και Διανομή Ξενοδοχειακών Προϊόντων: Ευκαιρίες ή Απειλές;” θα αναπτύξει η Δρ. Μαριάννα Σιγάλα, καθηγήτρια ξενοδοχειακού management πανεπιστημίου Strathclyde και πανεπιστημίου Bolzano, αντιπρόεδρος EuroCHRIE. Το θέμα “Στρατηγική Marketing μέσω του Διαδικτύου: Προώθηση και Επικοινωνία Ξενοδοχειακών Προϊόντων με τη Χρήση Νέων Τεχνολογιών” θα αναπτύξει ο Δρ. Ευάγγελος Χρήστου, καθηγητής ξενοδοχειακού και τουριστικού marketing πανεπιστημίου Bolzano Ιταλίας και TEI Θεσσαλονίκης, τ. πρόεδρος EuroCHRIE. Τέλος, το θέμα “Μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών και των οικονομικών αποτελεσμάτων με τη χρήση της τεχνολογίας” θα αναπτύξει ο κ. Στέλιος Αγγλούπας, Διευθύνων Σύμβουλος Gold Axia. Το συντονισμό του Σεμιναρίου θα έχει ο διευθυντής σύνταξης του Travel Daily News κ. Θεόδωρος Κουμέλης.

Το Σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε διευθυντικά στελέχη και επιχειρηματίες από τα ξενοδοχεία της Αττικής και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του χώρου σε στελέχη και επιχειρηματίες από ξενοδοχεία της υπόλοιπης Ελλάδας. Χορηγοί του Σεμιναρίου είναι οι εταιρίες Πουλιάδης & Συνεργάτες ΑΕΒΕ, Sunsoft, H.I.T., Globe Protection.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους εισηγητές, της θεματολογία αλλά και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο ειδικό αφιέρωμα του TravelDailyNews για το Σεμινάριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024