Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η δυναμική της διοίκησης ξενοδοχειακών μονάδων στη μεγιστοποίηση του κέρδους

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Δεκέμβριος 2003, 00:00

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ξενοδοχειακής Διοίκησης με θέμα<...>

“Η δυναμική της διοίκησης στην μεγιστοποίηση του κέρδους”  που διοργάνωσε το ΔΡΑΤΤΕ στο Athens Park Hotel στις 1 και 2 Δεκέμβρη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος τόνισε τη σημασία του κλάδου των ξενοδοχείων για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ πρότεινε μακροπρόθεσμη οικονομική πολιτική στη διαχείριση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Το συνέδριο χαιρέτησε επίσης με ομιλία του ο Αναστάσιος Λιάσκος, Βουλευτής Εύβοιας και Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ανέπτυξε τις δυνατότητες που προσφέρει ο Τουρισμός στη χώρα μας και πρότεινε την ανάγκη για ολοκληρωμένη και σαφή τουριστική πολιτική στο μέλλον, όπως και την ανάγκη για βελτίωση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με χαιρετισμό του κυρίου Βασιλείου Πλεύρη, επίτιμου Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη προσφοράς υπηρεσιών ποιοτικής φιλοξενίας, ως κάτι το οποίο είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κουλτούρας.

Γενικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός, άριστη αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού και η μέγιστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας, για να επιβιώσουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην εποχή μας. Για την υλοποίηση των  ανωτέρων είναι απαραίτητη η συνεχής ενημέρωση των στελεχών και η αλληλεπίδραση με επιστήμονες και τεχνοκράτες που μπορούν να προτείνουν συγκεκριμένες μεθόδους και να αποκαλύψουν μυστικά που μπορούν να αυξήσουν άμεσα την αποτελεσματικότητα ή μακροπρόθεσμα την πελατεία της ξενοδοχειακής μονάδας.

Το συνέδριο έληξε με τη δέσμευση του σωματείου για επανάληψη του, ενώ μετά το γεύμα παραδόθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής και τα πρακτικά του συνεδρίου στους συνέδρους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top