Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΕΤΑ: Αποφάσισαν να κατεδαφίσουν το Ξενία στα Χανιά

ΕΤΑ: Αποφάσισαν να κατεδαφίσουν το Ξενία στα Χανιά

Σύμφωνα με το μνημόνιο που θα υπογράψει ο Δήμος Xανίων με τα `Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα`, ETA, το ξενοδοχείο `Ξενία` στα Χανία θα κατεδαφισθεί για να γίνουν χώροι στάθμευσης. Η ίδια […]

Σύμφωνα με το μνημόνιο που θα υπογράψει ο Δήμος Xανίων με τα `Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα`, ETA, το ξενοδοχείο `Ξενία` στα Χανία<...> θα κατεδαφισθεί για να γίνουν χώροι στάθμευσης. Η ίδια απόφαση προτείνει την αναβάθμιση της πλατείας Tάλω, συμπεριλαμβανομένων της πισίνας και του αναψυκτηρίου του ξενοδοχείου, που θα χρησιμοποιηθούν για ήπιες μορφές εκμετάλλευσης εστίασης και αναψυχής.

Επισημαίνουμε ότι την απόφαση για τη σύναψη της συμφωνίας έχει εγκρίνει, από τις 25 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο. Tο περιεχόμενο του μνημονίου δόθηκε στη δημοσιότητα από το Δήμο Χανίων και σε αυτό προβλέπονται τα εξής:

  • `Η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.` ETA αναλαμβάνει την κατεδάφιση του Ξενία και τη μελέτη, κατασκευή και εκμετάλλευση πάρκινγκ (με υπόγειες και υπέργειες εγκαταστάσεις). Για τον σκοπό αυτό η ETA προτίθεται να συστήσει θυγατρική εταιρία με αντίστοιχο σκοπό.
  • Το αντικείμενο της μελέτης που εκπονείται με ευθύνη του Δήμου για την αναβάθμιση της Πλατείας Τάλω επεκτείνεται, ώστε να καλυφθούν και οι χώροι της πισίνας και του αναψυκτηρίου. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται το ενιαίο ύψος του όλου χώρου, χωρίς να εμπλακούν άλλοι μελετητικοί φορείς, πέρα από αυτόν του Δήμου στην όλη διαδικασία.
  • Συμφωνείται ότι στους χώρους της πισίνας και του αναψυκτηρίου η μελέτη θα πρέπει, αφ` ενός μεν να εγκριθεί από την ETA, αφ` ετέρου, δε, να περιλαμβάνει την ανάπτυξη ήπιων εκμεταλλεύσεων εστίασης και αναψυχής.
  • Η ETA θα αξιοποιήσει για λογαριασμό της τις εκμεταλλεύσεις που θα αναπτυχθούν στους χώρους του αναψυκτηρίου και της πισίνας.
  • Η ETA προτίθεται να συμμετάσχει στο κόστος των έργων αναβάθμισης της Πλατείας Τάλω με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ETA και Δήμου Χανίων με τις εξής παρατηρήσεις:

  • Οι όποιες εργασίες γίνουν στο χώρο του πάρκινγκ να είναι με την έγκριση του Κεντρικού Aρχαιολογικού Συμβουλίου και με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.
  • Να προβλέπεται στο μνημόνιο τα 1.000.000 ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας Τάλω, εναλλακτικά να μπορούν να δοθούν για την πυροπροστασία της Παλιάς Πόλης ή για κάποιο άλλο έργο που να σχετίζεται με την περιοχή αυτή.
  • Εξουσιοδοτείται ο κ. Δήμαρχος να διαπραγματευτεί το θέμα της εκμετάλλευσης της πισίνας του Ξενία.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024