Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥπεγράφη πρωτόκολλο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Συρίας

Υπεγράφη πρωτόκολλο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Συρίας

Σε συνέχεια της συμφωνίας που έχει ήδη υπογραφεί μεταξύ της Ελλάδας και της Συρίας από τον περασμένο Οκτώβριο στη Δαμασκό, υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου και του υπουργού Τουρισμού της Συρίας Δρ. S. A. Al Kalaa και πρωτόκολλο που προβλέπει την τουριστική συνεργασία των δύο χωρών στα…

Σε συνέχεια της συμφωνίας που έχει ήδη υπογραφεί μεταξύ της Ελλάδας και της Συρίας από τον περασμένο Οκτώβριο στη Δαμασκό, υπεγράφη μεταξύ<...> του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου και του υπουργού Τουρισμού της Συρίας Δρ. S. A. Al Kalaa και πρωτόκολλο που προβλέπει την τουριστική συνεργασία των δύο χωρών στα παρακάτω σημεία:

  • Την ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσίας και προγραμμάτων τουριστικής εκπαίδευσης
  • Την ανταλλαγή πληροφοριών για το τουριστικό προϊόν κάθε μιας από τις δύο χώρες, με σκοπό την ανάπτυξη του τουριστικών τομέα τους
  • Την ανταλλαγή τουριστικών στατιστικών στοιχείων
  • Τη δημιουργία επενδυτικών κινήτρων προκειμένου να ενισχυθούν οι τουριστικές επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών και την πρόβλεψη δημιουργίας Ελληνο-Συριακού επιχειρηματικού συνδέσμου
  • Τα διευκόλυνση της επικοινωνίας και των μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών με μέτρα όπως η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Δαμασκού και η ένταξη της Συρίας στα ελληνικά προγράμματα για κρουαζιέρες
  • Τη δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων, που θα προβάλλονται από κοινού σε αγορές όπως π.χ. η Κίνα, η Ιαπωνία, και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

Επίσης, κατά τη συνάντηση και μετά από πρόταση του κ. Τσοχατζόπουλου συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της άμεσης υλοποίησης των βασικών στόχων της διμερούς αυτής συνεργασία και εφαρμογής των όρων του πρωτοκόλλου, τα παρακάτω:

  • Ο προγραμματισμός επίσκεψης μέσα στο προσεχές τρίμηνο στη Συρία μικτής Ελληνικής αντιπροσωπίας, αποτελούμενης από εκπροσώπους του υπουργείου Ανάπτυξης από τη γ.γ. τουρισμού, του ΕΟΤ, και του ιδιωτικού τομέα, με στόχο τη συζήτηση με αντίστοιχη Συριακή αντιπροσωπία πάνω σε θέματα επενδύσεων, τουριστικής προβολής και τουριστικής εκπαίδευσης.
  • Η σύγκληση τον επόμενο Μάρτιο της πρώτης Μικτής Επιτροπής που προβλέπεται από την τουριστική συμφωνία, με στόχο να προγραμματιστούν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα όλες οι επιμέρους δράσεις που προβλέπονται από τη συμφωνία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι “στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας προβλέπουμε τη σταθερή λειτουργία μιας μόνιμης μεικτής επιτροπής των δύο χωρών, που θα επαναλαμβάνεται τακτικά δύο φορές το χρόνο”, η επιτροπή αυτή θα ασχολείται με τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού. “Είχαμε τη χαρά επίσης, να συμμετέχουμε στο forum του τουρισμού Ελλάδας και Συρίας. Θεωρώ ότι είναι μια σημαντική παρέμβαση στην κοινή τουριστική αγορά στην περιοχή. Έτσι μπορώ να πω ότι η επίσκεψη του συναδέλφου στη χώρα μας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου Ασάντ της Συρίας, ειδικά για τον τουρισμό, μεταξύ άλλων είχε σημαντικά αποτελέσματα. Πιστεύω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μας, για να διεκδικήσουμε ένα σημαντικό κομμάτι στην τουριστική αγορά της Ανατολικής Μεσογείου, μπορεί να έχει μια θετική προοπτική”, ανέφερε τελειώνοντας.

Ο Δρας Al Kalaa είπε ότι “πιστεύω ότι χθες και σήμερα σημειώσαμε, αισθητά βήματα προόδου στον τομέα της συνεργασίας μεταξύ Συρίας και Ελλάδας, ανάλογα με τον άριστο βαθμό των κάλων ιστορικών και παραδοσιακών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών μας. Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, έχουμε μια βαθιά ιστορία συνεργασίας και στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας και υπάρχουν πολλά μνημεία ελληνιστικής περιόδου στη Συρία. Και βέβαια, χθες είχαμε και μια συνεργασία στο forum, όπως ανέφερε ο φίλος υπουργός όπου εξετάσαμε όλα τα μέσα και τις προοπτικές συνεργασίας στον τουριστικό τομέα και για την εκπαίδευση των στελεχών στον τομέα του τουρισμού. Αυτό που έχε μεγαλύτερη σημασία, είναι η προώθηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών μας. Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι και το ότι θα προβάλουμε τη Συρία και την Ελλάδα, ως περιοχές που έχουν το ίδιο κλίμα. Και αυτό οπωσδήποτε θα επιτρέψει την αύξηση της τουριστικής κίνησης προς αυτή την περιοχή της Μεσογείου”.

Τελειώνοντας, ο υπουργός τόνισε ότι “Το περιεχόμενο του πρωτοκόλλου περιέχει σαφή σημεία που καθορίζουν την πορεία των δύο χωρών σε αυτή τη συνεργασία. Αυτό που πετύχαμε, Ελλάδα και Συρία, στη συνεργασία μας στον τουριστικό τομέα, σε αυτές τις δύο μέρες, υπερβαίνει αυτό που έχουμε κάνει εδώ και πολλά χρόνια”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024