Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Επιστολή διαμαρτυρίας για την διαφοροποίηση των τιμών των αεροπορικών εταιριών

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Δεκέμβριος 2003, 00:00

Επιστολές προς 18 αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας διευκρινίσεις για το αν, αλλά και για το γιατί διαφοροποιούν τις τιμές των εισιτηρίων τους ανάλογα με τη χώρα κατοικίας του πελάτη τους...

Επιστολές προς 18 αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας διευκρινίσεις<...>

για το αν, αλλά και για το γιατί διαφοροποιούν τις τιμές των εισιτηρίων τους ανάλογα με τη χώρα κατοικίας του πελάτη τους.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έστειλε τη παραπάνω επιστολή με αφορμή τις όλο και αυξανόμενες διαμαρτυρίες που δέχεται από πολίτες, που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν διακριτική μεταχείριση αγοράζοντας αεροπορικά εισιτήρια, ειδικότερα μέσω του διαδικτύου. Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες, τονίζει η ανακοίνωση της ΕΕ, οι αεροπορικές εταιρίες χρησιμοποιούν την ταχυδρομική διεύθυνση ή τη διεύθυνση της πιστωτικής κάρτας για να προσδιορίσουν τη διεύθυνση κατοικίας του πελάτη. Με κριτήριο τη χώρα κατοικίας του πελάτη, οι αεροπορικές εταιρίες ίσως χρεώνουν διαφορετικές τιμές, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχουν διαφορά ακόμα και 300%. Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ζιλ Καντελέ δήλωσε ότι “το θέμα αφορά κυρίως τις αεροπορικές εταιρίες και όχι τόσο τα κράτη μέλη, και δεν είναι τόσο ξεκάθαρο αν μπορούμε να λάβουμε νομικά μέτρα κατά των αεροπορικών εταιριών”.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρίες έχουν προθεσμία να απαντήσουν - δίνοντας διευκρινήσεις για το θέμα - μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2004, και στη συνέχεια η Επιτροπή θα εξετάσει αν θα αναλάβει περαιτέρω δράση. Οι αεροπορικές εταιρίες που έλαβαν τις επιστολές είναι η Aer Lingus, η Air France, η Alitalia, η Austrian Airlines, η British Midlands, η British Airways, η Finnair, η Iberia, η KLM, η Lufthansa, η Luxair, η Meridiana, η Olympic Airways, η Spanair, η SAS, η SN Brussels Airlines, η TAP και η Virgin Atlantic.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top