Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι εξελίξεις στη διοίκηση, στη στρατηγική, στην πορεία και στη διαφήμιση του Ελληνικού Τουρισμού στο τραπέζι των συζητήσεων του Ε.Σ.Τ.

Οι εξελίξεις στη διοίκηση, στη στρατηγική, στην πορεία και στη διαφήμιση του Ελληνικού Τουρισμού στο τραπέζι των συζητήσεων του Ε.Σ.Τ.

Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού 2004-2010, η αναδιάρθρωση των δομών της Δημόσιας Διοίκησης Τουρισμού, τα στοιχεία της τουριστικής κίνησης 2002-2003, τα στοιχεία προγραμματισμού και εξέλιξης του Ε.Π.ΑΝ. – Γ΄ Κ.Π.Σ. του τουριστικού τομέα, η αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας από την ΕΤΑ Α.Ε…

Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού 2004-2010, η αναδιάρθρωση των δομών της Δημόσιας Διοίκησης Τουρισμού, τα στοιχεία<...> της τουριστικής κίνησης 2002-2003, τα στοιχεία προγραμματισμού και εξέλιξης του Ε.Π.ΑΝ. – Γ΄ Κ.Π.Σ. του τουριστικού τομέα, η αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας από την ΕΤΑ Α.Ε., το πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης του Ελληνικού Τουρισμού το 2004 και το θέμα της αναδιοργάνωσης της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού (Ε.Σ.Τ.) ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν την Παρασκευή μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου και των μελών του Ε.Σ.Τ.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στα κύρια σημεία της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού που ήταν η τρίτη κατά σειρά μέσα στο 2003. Το θέμα που ξεχώρισε ήταν η αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού το οποίο μαζί με την Διυπουργική Επιτροπή και το συμβούλιο των γενικών γραμματέων των 12 υπουργείων θα είναι οι φορείς που θα συμμετέχουν στη στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό. Ο κ Τσοχατζόπουλος ανέφερε ότι ανατίθενται συγκεκριμένες αρμοδιότητες και στον Υπουργό και στην Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου που είναι το όργανο για να παίρνει αποφάσεις. Επίσης, αναδεικνύεται Εκτελεστική Γραμματεία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Συμβουλίου, που είναι 11μελής και στην οποία εξελέγησαν οι κύριοι Βερνίκος, Φωκάς, Μηναϊδης, Ευαγγέλου, Καραθανάσης, Τριβιζάς, Φραντζεσκάκης, Βουλγαράκης, Πολυκράτης ενώ θα συμμετέχουν και οι κύριοι Μποτόπουλος, γενικός γραμματέςας τουρισμού του ΥΠΑΝ και Δημάδης, πρόεδρος του ΕΟΤ. Η Εκτελεστική Γραμματεία θα συνεργάζεται με την πολιτική ηγεσία.

Το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού ενέκρινε τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους, και τις δράσεις του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Τουρισμό που είχε εγκρίνει πριν από ένα περίπου μήνα η Διυπουργική Επιτροπή Τουρισμού.

Παρουσιάστηκε στα μέλη του Ε.Σ.Τ. η νέα οργανωτική δομή της δημόσιας διοίκησης του τουρισμού, ο νέος ρόλος του ΕΟΤ, αλλά και οι νέοι φορείς που δημιουργούνται. Παρουσιάστηκαν επίσης τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού κατά το 2002 και οι προοπτικές του 2003-2004 σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού τα οποία να σημειώσουμε προέρχονται από τους Εθνικούς Οργανισμούς Τουρισμού (άρα και από τον ΕΟΤ). Στην παρουσίαση των στοιχείων προγραμματισμού και εξέλιξης του Ε.ΠΑ.Ν.-Γ’ΚΠΣ ο υπουργός ανέφερε ότι αναμένει να αυξηθεί η απορρόφηση των κονδυλίων γιατί έχουν ωριμάσει πλέον τα έργα και αναμένεται μια δυναμική περίοδος.

Σχετικά με τη διαφημιστική καμπάνια ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε ότι εξασφαλίσθηκαν 150 εκατ. ευρώ για τη διαφήμιση και την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην πενταετία, εκ των οποίων 45 εκατ. θα διατεθούν για την προβολή του 2004 που πρόκειται να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νίκος Δημάδης με τη σειρά του παρουσίασε την καμπάνια που έχει επιλεγεί.

Τέλος, παρουσιάστηκε και η έκδοση του νέου ημερολογίου για το 2004 που έγινε όπως κάθε χρόνο με τη συνεργασία της Εθνικής Πινακοθήκης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα θέματα που συζητήθηκαν αναλυτικά στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού καθώς και την πλήρη συνέντευξη τύπου του υπουργού, θα μπορείτε να διαβάσετε εντός της ημέρας στη δεξιά στήλη του TravelDailyNews.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024