Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια“Ευρωπαϊκό Αεροδρόμιο της χρονιάς 2004” ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

“Ευρωπαϊκό Αεροδρόμιο της χρονιάς 2004” ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Το καινοτόμο επιχειρηματικό σχήμα και η πορεία που έχει διαγράψει μέχρι σήμερα, χάρισαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αεροδρομίου της Χρονιάς 2004 (“European Airport of the Year […]

Το καινοτόμο επιχειρηματικό σχήμα και η πορεία που έχει διαγράψει μέχρι σήμερα, χάρισαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον τίτλο του Ευρωπαϊκού<...> Αεροδρομίου της Χρονιάς 2004 (“European Airport of the Year 2004”), στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού του βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Μεταφορών (Institute of Transport Management / ITM).

Οργανισμός διεθνούς κύρους με αποστολή τον καθορισμό προτύπων στο χώρο των μεταφορών, το Ινστιτούτο Διοίκησης Μεταφορών, μετά από 12μηνη έρευνα, ανακήρυξε το αεροδρόμιο της Αθήνας “Ευρωπαϊκό Αεροδρόμιο για το 2004”, χαρακτηρίζοντας το Ελευθέριος Βενιζέλος ‘υπόδειγμα για άλλα αεροδρόμια που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν μια τόσο επιτυχημένη πορεία’.

Εξετάζοντας κριτήρια όπως η συνολική συμβολή στον κλάδο των αερομεταφορών, οι παρεχόμενες υπηρεσίες, η υπερσύγχρονη τεχνολογία, η συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες, οι περιβαλλοντικές δραστηριότητες και οι υποδομές, η Επιτροπή Αξιολόγησης κατέληξε ότι ο ΔΑΑ διαθέτει την τεχνογνωσία και την υποδομή ούτως ώστε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους της επόμενης δεκαετίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, “Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποτελεί ένα καινοτόμο εγχείρημα που άνοιξε νέους δρόμους για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι το πρώτο μεγάλο αεροδρόμιο που κατασκευάστηκε από μηδενική βάση με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα”.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται επίσης στο γεγονός ότι “ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει διαγράψει εντυπωσιακή πορεία στο σύντομο διάστημα από την έναρξη λειτουργίας του, χάρη στη σκληρή δουλειά όλων των μελών της αεροδρομιακής κοινότητας της Αθήνας και στη στενή συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα”. “Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών”, επισημαίνει το Ινστιτούτο, “βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει των προκλήσεων του μέλλοντος, έχοντας παράλληλα κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου”.

Το Ινστιτούτο Διοίκησης Μεταφορών, με έδρα το Birmingham της Αγγλίας, συμπλήρωσε φέτος 26 χρόνια συνεισφοράς στην ανάπτυξη βέλτιστης πρακτικής στο χώρο των ευρωπαϊκών αεροδρομίων, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024