Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

"Ευρωπαϊκό Αεροδρόμιο της χρονιάς 2004" ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Δεκέμβριος 2003, 00:00

Το καινοτόμο επιχειρηματικό σχήμα και η πορεία που έχει διαγράψει μέχρι σήμερα, χάρισαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον τίτλο του Ευρωπαϊκού<...>

Αεροδρομίου της Χρονιάς 2004 (“European Airport of the Year 2004”), στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού του βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Μεταφορών (Institute of Transport Management / ITM).

Οργανισμός διεθνούς κύρους με αποστολή τον καθορισμό προτύπων στο χώρο των μεταφορών, το Ινστιτούτο Διοίκησης Μεταφορών, μετά από 12μηνη έρευνα, ανακήρυξε το αεροδρόμιο της Αθήνας “Ευρωπαϊκό Αεροδρόμιο για το 2004”, χαρακτηρίζοντας το Ελευθέριος Βενιζέλος ‘υπόδειγμα για άλλα αεροδρόμια που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν μια τόσο επιτυχημένη πορεία’.

Εξετάζοντας κριτήρια όπως η συνολική συμβολή στον κλάδο των αερομεταφορών, οι παρεχόμενες υπηρεσίες, η υπερσύγχρονη τεχνολογία, η συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες, οι περιβαλλοντικές δραστηριότητες και οι υποδομές, η Επιτροπή Αξιολόγησης κατέληξε ότι ο ΔΑΑ διαθέτει την τεχνογνωσία και την υποδομή ούτως ώστε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους της επόμενης δεκαετίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, “Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποτελεί ένα καινοτόμο εγχείρημα που άνοιξε νέους δρόμους για τη συνεργασία  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι το πρώτο μεγάλο αεροδρόμιο που κατασκευάστηκε από μηδενική βάση με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα”.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται επίσης στο γεγονός ότι “ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει διαγράψει εντυπωσιακή πορεία στο σύντομο διάστημα από την έναρξη λειτουργίας του, χάρη στη σκληρή δουλειά όλων των μελών της αεροδρομιακής κοινότητας της Αθήνας και στη στενή συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα”. “Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών”, επισημαίνει το Ινστιτούτο, “βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει των προκλήσεων του μέλλοντος, έχοντας παράλληλα κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου”.

Το Ινστιτούτο Διοίκησης Μεταφορών, με έδρα το Birmingham της Αγγλίας, συμπλήρωσε φέτος 26 χρόνια συνεισφοράς στην ανάπτυξη βέλτιστης πρακτικής στο χώρο των ευρωπαϊκών αεροδρομίων, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top