Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΈνοπλοι αστυνομικοί σε ορισμένες βρετανικές επιβατικές πτήσεις και στην γραμμή Αυστραλία προς Σιγκαπούρη

Ένοπλοι αστυνομικοί σε ορισμένες βρετανικές επιβατικές πτήσεις και στην γραμμή Αυστραλία προς Σιγκαπούρη

Ένοπλοι αστυνομικοί θα επιβιβάζονται σε ορισμένες βρετανικές επιβατικές πτήσεις σε απάντηση στο αυξημένο επίπεδο συναγερμού που ισχύει στις ΗΠΑ, και στην πρόσφατη προσπάθεια ισλαμιστών να καταρρίψουν αεροπλάνο της British Airways […]

Ένοπλοι αστυνομικοί θα επιβιβάζονται σε ορισμένες βρετανικές επιβατικές πτήσεις σε απάντηση στο αυξημένο επίπεδο συναγερμού που ισχύει στις ΗΠΑ, και<...> στην πρόσφατη προσπάθεια ισλαμιστών να καταρρίψουν αεροπλάνο της British Airways ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση. Οι πράκτορες αυτοί θα επιβιβάζονται όπου κρίνεται απαραίτητο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της χώρας. Η βρετανική κυβέρνηση κρίνει ότι πρόκειται για ένα καλό μέτρο πρόληψης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. “Η ασφάλεια περνάει διαρκώς από επιθεώρηση και έχει ουσιαστική σημασία να λαμβάνουμε όλα τα λογικά μέτρα για να οδηγούμε σε αποτυχία τις τρομοκρατικές δραστηριότητες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών Αλαστερ Ντάρλινγκ στην ανακοίνωση.

Όμως στην ίδια απόφαση έχει οδηγηθεί και η αεροπορική Qantas που ανακοίνωσε ότι στις διεθνείς πτήσεις της από την Αυστραλία προς τη Σιγκαπούρη (και αντίστροφα) οι επιβάτες θα συνοδεύονται από ένοπλους φρουρούς για να τους προστατεύσουν από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση. Ο Αυστραλός υπουργός Δικαιοσύνης, Κρις Έλισον, δήλωσε ότι η ένοπλη φρούρηση των πτήσεων της Qantas από και προς Σιγκαπούρη θα κοστίσει δέκα εκατομμύρια δολάρια ετησίως και το κόστος θα το μοιραστεί η αεροπορική εταιρία με την κυβέρνηση. Ο γενικός διευθυντής της Qantas διευκρίνισε πάντως ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων, ενώ τόνισε ότι σύντομα θα φρουρούνται και άλλες πτήσεις της Qantas προς την Ασία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένοπλοι φρουροί βρίσκονται σε επιλεγμένες εσωτερικές πτήσεις της Αυστραλίας από το Δεκέμβριο του 2001.

Όπως έγινε γνωστό μέσω δημοσιεύματος της Mail on Sunday, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν πρόσφατα δύο Ισλαμιστές που επιχείρησαν να προβούν σε επίθεση αυτοκτονίας. Συγκεκριμένα ήθελαν να καταρρίψουν ένα βρετανικό αεροσκάφος, γεμάτο με επιβάτες, ρίχνοντας επάνω του δύο μικρά τουριστικά αεροπλάνα. Οι δύο Ισλαμιστές συνελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες όταν, λόγω υποψιών που κίνησαν με τις ενέργειές τους, σε έρευνα που έγινε στα δύο μικρά αεροπλάνα στο κεντρικό αεροδρόμιο του Ριάντ, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα. Η Mail on Sunday επικαλείται για όσα γράφει τον Πάτρικ Μέρσερ, εκπρόσωπο της βρετανικής συντηρητικής αντιπολίτευσης υπεύθυνο για υποθέσεις εσωτερικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τον κ. Μέρσερ, που βεβαιώνει ότι οι πληροφορίες για την απόπειρα προέρχονται από “αναμφισβήτητη” πηγή, τα αεροπλάνα των Ισλαμιστών βρέθηκαν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Ρουά Χαλέντ και το σχέδιο ήταν “να τα ρίξουν κατά ενός επιβατικού αεροσκάφους των Βρετανικών Αερογραμμών την ώρα της προσγείωσης ή απογείωσής του από αυτό το αεροδρόμιο”. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σαουδαραβικές αρχές δεν ανέφεραν την υπόθεση αυτή στον Τύπο και δεν την ανακοίνωσαν ούτε στις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών. Τόσο η British Airways όσο και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες αυτές αλλά δεν τις διέψευσαν. “Δεν κάνουμε ποτέ σχόλια για θέματα που άπτονται θεμάτων ασφαλείας” δήλωσε εκπρόσωπος της British Airways.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024