Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιευρύνεται η τουριστική συνεργασία Κύπρου και Αιγύπτου

Διευρύνεται η τουριστική συνεργασία Κύπρου και Αιγύπτου

Η δυνατότητα δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου όπως και κοινές κρουαζιέρες μεταξύ των δύο χωρών φαίνεται ότι θα γίνει σύντομα πραγματικότητα…

Η δυνατότητα δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου όπως και κοινές κρουαζιέρες μεταξύ των δύο χωρών φαίνεται<...> ότι θα γίνει σύντομα πραγματικότητα σύμφωνα με τις συζητήσεις που είχε ο πρόεδρος του ΚΟΤ Φώτης Φωτίου και ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Κύπρο Ομάρ Μετουάλι.

Η τουριστική συνεργασία των δύο χωρών βρίσκεται στο προσκήνιο αρκετό καιρό, όπως επίσης, και η κοινή τουριστική προσπάθεια τους μαζί με την Ελλάδα σε χώρες της Aπω Ανατολής και συγκεκριμένα στην Κίνα. Η παραπάνω συμφωνία εκτιμάται ότι θα αποβεί προς όφελος των δύο χωρών και θα καταστήσει ακόμη πιο ελκυστικά τα τουριστικά τους πακέτα.

Όπως ανακοινώθηκε μετά τις γιορτές θα γίνουν και νέες επαφές. Σε πρώτο στάδιο προγραμματίζεται συνάντηση των προέδρων των δύο οργανισμών τουρισμού των δύο χωρών και θα ακολουθήσουν και συναντήσεις των αρμοδίων υπουργών. Στις δηλώσεις του στον κυπριακό τύπο ο κ. Φωτίου τόνισε ότι το θέμα των κρουαζιέρων προέκυψε παρεμπιπτόντως στην προσπάθεια για δημιουργία κοινού τουριστικού πακέτου μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, με στόχο τη μεγάλη τουριστική αγορά της Κύπρου. Σ` αυτό το ζήτημα οι προοπτικές εξακολουθούν να είναι πολύ καλές, είπε ο πρόεδρος του ΚΟΤ και σημείωσε ότι αυτή η υπό επεξεργασία τριμερής συνεργασία για τον τουρισμό συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες να υλοποιηθεί, αφού υπάρχει καλή διάθεση και θέληση για συνεργασία από όλες τις πλευρές. Ο κ. Φωτίου πιστεύει ότι στις συναντήσεις του Ιανουαρίου θα υπάρχει και αντιπρόσωπος από την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα ο ομόλογος του πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλαος Δημάδης.

Aλλωστε, το θέμα της δημιουργίας κοινού τουριστικού πακέτου Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου με στόχο την αγορά της Κίνας συζήτησε στις αρχές του μήνα στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΚΟΤ και με τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος και ανέλαβε πρωτοβουλία συναφών διαβουλεύσεων με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου. Κύπρος και Ελλάδα θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με τον εξερχόμενο τουρισμό από την Κίνα με κατεύθυνση όλους ανεξαιρέτως τους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Το γνωστό πρόβλημα της έλλειψης αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ του Πεκίνου της Ελλάδας και της Κύπρου θα αντιμετωπιστεί με την υφιστάμενη αεροπορική σύνδεση μεταξύ του Πεκίνου και του Καΐρου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024