Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟπλισμένοι αξιωματικοί των ΗΠΑ σε αεροπλάνα ξένων εταιριών

Οπλισμένοι αξιωματικοί των ΗΠΑ σε αεροπλάνα ξένων εταιριών

Χθες ανακοινώθηκε από την αμερικάνικη κυβέρνηση ότι άρχισε ήδη να εφαρμόζει το μέτρο που της επιτρέπει να αξιώνει από ξένες αεροπορικές εταιρίες να επιβιβάζουν οπλισμένους αξιωματικούς της ασφάλειας σε επιλεγμένες […]

Χθες ανακοινώθηκε από την αμερικάνικη κυβέρνηση ότι άρχισε ήδη να εφαρμόζει το μέτρο που της επιτρέπει να αξιώνει από ξένες αεροπορικές εταιρίες<...> να επιβιβάζουν οπλισμένους αξιωματικούς της ασφάλειας σε επιλεγμένες πτήσεις τους από και προς τις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια αποτροπής τρομοκρατικών επιθέσεων. Με στόχο λοιπόν την πάταξη της τρομοκρατίας, τώρα οι αμερικάνοι πράκτορες αποκτούν το δικαίωμα να επιβιβάζονται σε πτήσεις ξένων αεροπορικών εταιριών που έχουν είτε απογειωθεί είτε πρόκειται να προσγειωθούν σε αμερικάνικα αεροδρόμια.

“Ζητάμε από τις διεθνείς αεροπορικές εταιρίες να αναλάβουν αυτήν την προληπτική δράση στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας να κάνουμε ασφαλείς τις πτήσεις για τους Αμερικανούς αλλά και για τους επισκέπτες μας”, σημειώνει ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τομ Ριτζ σε ανακοίνωσή του. Το μέτρο αυτό τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή βάσει έκτακτης τροποποίησης των κανονισμών ομοσπονδιακής αεροπλοΐας. Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δίνεται άδεια στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να απαιτεί την επιβίβαση ένοπλων αξιωματικών της ασφάλειας σε αεροσκάφη που πετούν στον αμερικανικό εναέριο χώρο. “Από τους διεθνείς αερομεταφορείς θα ζητείται τώρα, όποτε κρίνεται απαραίτητο, να επιβιβάζουν ένοπλους, εκπαιδευμένους, κυβερνητικούς αξιωματικούς επιβολής του νόμου σε καθορισμένες πτήσεις. Αυτό θα αποτελεί ένα επιπρόσθετο μέτρο προστασίας”, καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία επαναλαμβάνεται η ανησυχία του αμερικανικού υπουργείου ότι η Αλ Κάιντα ενδέχεται να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη σε νέες επιθέσεις. Ορισμένες χώρες, όπως η Βρετανία, έχουν ήδη αποφασίσει τη λήψη του μέτρου αυτού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024