Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διευκρινίσεις για τους ένοπλους στις Βρετανικές πτήσεις

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Δεκέμβριος 2003, 00:00

Μετά το σάλο που έφερε στους κόλπους των πιλότων η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι ένοπλοι πράκτορες θα επιβιβάζονται στις βρετανικές εμπορικές πτήσεις<...>

, ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Αλιστερ Ντάρλινγκ διευκρίνισε ότι οι πιλότοι αυτών των πτήσεων θα έχουν από πριν ενημερωθεί για την παρουσία των πρακτόρων.

“Οι κυβερνήτες των αεροσκαφών θα ενημερώνονται”, δήλωσε ο Ντάρλινγκ στο ραδιόφωνο του BBC. Σύμφωνα με τον υπουργό, η παρουσία των ενόπλων πρακτόρων θα αποτελεί `την τελευταία γραμμή άμυνας` και θα είναι ένα από τα μέτρα που αποσκοπούν στην αποτροπή αεροπειρατειών από άτομα που θα έχουν καταφέρει να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη. “Το καλύτερο βέβαια είναι να εμποδίσουμε από την αρχή τους επίδοξους αεροπειρατές να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη”, τόνισε ο υπουργός σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται επίσης αυστηρότερος και συστηματικότερος έλεγχος αποσκευών και επιβατών. Προχθές, εκπρόσωπος της ένωσης βρετανών πιλότων (Balpa) δήλωσε ότι η παρουσία ενόπλων πρακτόρων στα αεροσκάφη θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. “Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει την επιβίβαση ενόπλων πρακτόρων στα αεροσκάφη γιατί πιστεύουμε ότι αυτό θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ένωσης βρετανών πιλότων Τζιμ Μακ Οσλαντ. Οι πιλότοι υποστηρίζουν ότι τα όπλα που θα φέρουν οι πράκτορες με πολιτικά θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια των αεροπειρατών και εκτιμούν ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας στο έδαφος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top