Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΘωρακίζονται τα αεροσκάφη της Qantas

Θωρακίζονται τα αεροσκάφη της Qantas

Οι πρόσφατες απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα με τη χρήση επιβατικών αεροσκαφών έχουν θορυβήσει πολλές αεροπορικές εταιρίες και τις έχουν αναγκάσει να προβούν σε ριζικές αποφάσεις για ‘θωράκιση’ των αεροσκαφών τους […]

Οι πρόσφατες απειλές για τρομοκρατικά χτυπήματα με τη χρήση επιβατικών αεροσκαφών έχουν θορυβήσει πολλές αεροπορικές εταιρίες<...> και τις έχουν αναγκάσει να προβούν σε ριζικές αποφάσεις για ‘θωράκιση’ των αεροσκαφών τους και για λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Η κοινοπολιτειακή κυβέρνηση της Αυστραλίας και η διοίκηση της αεροπορικής εταιρίας της Αυστραλίας Quantas συμφώνησαν τα αεροπλάνα της εταιρίας να φρουρούνται εν πτήσει από ειδικά εκπαιδευμένους φρουρούς. Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων, μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις για το κόστος της τοποθέτησης φρουρών στα αεροπλάνα της Qantas που καλύπτουν τη γραμμή της Σιγκαπούρης. Αναμένεται δε το μέτρο να επεκταθεί και στις αεροπορικές γραμμές Αμερικής και Καναδά.

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν μετά τις νέες απειλές της Αλ Κάϊντα να επαναλάβει τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Οι απειλές υποχρέωσαν την κυβέρνηση της Γαλλίας να ακυρώσει, παραμονή των Χριστουγέννων, πτήσεις της Air France προς το Λος Aντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών. Ταυτόχρονα, οι αρχές των Ηνωμένων πολιτειών υποχρεώθηκαν να αναβαθμίσουν σε “πορτοκαλί” το βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Τα έξτρα μέτρα ελήφθησαν μετά τη διαβίβαση στην κυβέρνηση της Γαλλίας πληροφορία, για σχέδιο της διεθνούς τρομοκρατίας να πλήξει ταυτόχρονα στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, όπως είχε κάνε στις 11 Σεπτεμβρίου. Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διέταξαν και την τοποθέτηση αισθητήρων βιοχημικών ουσιών στην περιοχή της Καλιφόρνιας, διότι οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους έκαναν λόγο για πιθανές επιθέσεις στις δυτικές ακτές κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Τα γραφεία της αεροπορικής εταιρείας Delta στο αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης έκλεισαν επί 90 λεπτά την περασμένη Τετάρτη, εξ αιτίας παραβίασης του συστήματος ασφαλείας του αεροδρομίου από άγνωστη γυναίκα. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν και από διάφορες χώρες της Ευρώπης, καθώς επλανάτο η απειλή για νέες αιματηρές επιθέσεις από τα όργανα του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ο Αυστραλός υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιπ Ράντοκ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν έκρινε αναγκαία τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας, παρ` ότι ο υπουργός Τελωνείων, Κρις Έλισον, δήλωνε, ότι οι απειλές των τρομοκρατών υπογραμμίζουν την ανάγκη λήψης έξτρα μέτρων για τις πτήσεις από και προς την Αυστραλία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024