Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παρατείνεται η απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Ρώμη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Δεκέμβριος 2003, 00:00

Η απαγόρευση των πτήσεων πάνω από τη Ρώμη που αφορούσε την περίοδο 24 έως και τις 29 Δεκεμβρίου αποφασίσθηκε<...>

να παραταθεί έως και τις 6 Ιανουαρίου όπως ανακοινώθηκε μέσω του ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ANSA.

Ο εναέριος χώρος πάνω από τη Ρώμη έχει κλείσει σε μια περίμετρο οκτώ χιλιομέτρων και από την απόφαση αυτή αποκλείονται οι κρατικές πτήσεις και οι πτήσεις δημόσιας ανάγκης. Επιπλέον μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί γύρω από ιερούς τόπους κυρίως για τις ημέρες των εορτών του τέλους του 2003, κυρίως γύρω από το Βατικανό.

Οι αρχές τις Ρώμης έλαβαν αρχικά αυτή την απόφαση μετά από πληροφορίες που διέρρευσαν στον ιταλικό Τύπο ότι υπάρχουν υποψίες για πιθανή επίθεση κατά του Βατικανού με τη χρήση αεροπλάνων. Στις 27 Δεκεμβρίου η ιταλική εφημερίδα Λίμπερο δημοσίευσε δηλώσεις του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι που ανέφερε ότι έχει ‘συγκεκριμένες’ πληροφορίες για τρομοκρατική επίθεση τα Χριστούγεννα κατά του Βατικανού με τη βοήθεια αεροσκάφους στο οποίο θα είχε γίνει αεροπειρατεία.

Λίγες ώρες αργότερα οι υπηρεσίες της πρωθυπουργίας επιχείρησαν να μειώσουν τη σημασία της πληροφορίας, ενώ ο ίδιος ο κ. Μπερλουσκόνι έκανε ένα αστείο λέγοντας ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Λίμπερο τα φαντάστηκε αυτά. Η στάση του κ. Μπερλουσκόνι προκάλεσε θυμό στον πολιτικό κόσμο της χώρας και τελικά την επομένη ανακοινώθηκε από το γραφείο του ότι όντως υπάρχει μια τέτοια πληροφορία που προέρχεται από την αστυνομία της Σαρδηνίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top