Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕπιφυλάξεις από την IATA για την παρουσία ένοπλων πρακτόρων ασφαλείας στα αεροπλάνα

Επιφυλάξεις από την IATA για την παρουσία ένοπλων πρακτόρων ασφαλείας στα αεροπλάνα

Τις επιφυλάξεις της εξέφρασε η IATA για την αξίωση των Ηνωμένων Πολιτειών να παρευρίσκονται ένοπλοι πράκτορες ασφάλειας στα αεροσκάφη που διέρχονται από τις ΗΠΑ…

Τις επιφυλάξεις της εξέφρασε η IATA για την αξίωση των Ηνωμένων Πολιτειών να παρευρίσκονται ένοπλοι πράκτορες ασφάλειας<...> στα αεροσκάφη που διέρχονται από τις ΗΠΑ. Η IATA εκτιμά ότι το κόστος για ένα τέτοιο μέτρο, εφόσον επιβληθεί, πρέπει να το αναλάβουν οι κυβερνήσεις και όχι οι αεροπορικές εταιρίες.

Εάν επιβληθεί το μέτρο αυτό οι αεροπορικές εταιρείες «θα είναι προφανώς υποχρεωμένες να συμμορφωθούν», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντονι Κόνσιλ, εκπρόσωπος της ΙΑΤΑ. Όμως επέστησε την προσοχή για τους κινδύνους μιας ενδεχόμενης εφαρμογής του μέτρου: «Η κατ` αρχήν θέση μας είναι ότι δεν θέλουμε ενόπλους στα αεροπλάνα και φυσικά όχι μέσα στον θάλαμο διακυβέρνησης. Η ασφάλεια δεν αρχίζει στο αεροδρόμιο αλλά πολύ πριν φθάσουν στο αεροδρόμιο οι τρομοκράτες», πρόσθεσε. Υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι αεροπορικές εταιρίες σε θέματα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, παρέπεμψε στις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής, εκτιμώντας ότι πρέπει να συμφωνήσουν για να αναλάβουν το οικονομικό κόστος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024