Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔημοφιλής προορισμός για τους Γάλλους τουρίστες η Αίγυπτος πριν την πτώση του αεροπλάνου

Δημοφιλής προορισμός για τους Γάλλους τουρίστες η Αίγυπτος πριν την πτώση του αεροπλάνου

Αύξηση παρουσίαζαν οι αφίξεις των Γάλλων τουριστών στην Αίγυπτο αυτή την χρονιά, κυρίως λόγω των πολλών προσφορών με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μέσω του Internet. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2003, 273.182 Γάλλοι […]

Αύξηση παρουσίαζαν οι αφίξεις των Γάλλων τουριστών στην Αίγυπτο αυτή την χρονιά, κυρίως λόγω των πολλών<...> προσφορών με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μέσω του Internet.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2003, 273.182 Γάλλοι πήγαν στην Αίγυπτο, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 10% της αντίστοιχης περιόδου του 2002, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Γραφείου Τουρισμού της Αιγύπτου στο Παρίσι. Το Νοέμβριο, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 51,3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2002, φθάνοντας τα 32.312 άτομα. Βέβαια αυτά τα στοιχεία ήταν πριν από τη πτώση του αεροπλάνου, του οποίου οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Γάλλοι. Τα αποτελέσματα του τραγικού συμβάντος θα φανούν στις αφίξεις τους επόμενους μήνες.

Περίπου το 40% των Γάλλων επιλέγουν παραθαλάσσιες διακοπές, οι υπόλοιποι τους πολιτιστικούς προορισμούς, με κρουαζιέρες στο Νείλο. Οι προσφορές για διαμονή με χαμηλές τιμές ανθούν στο Internet, όπως και οι κρουαζιέρες στο Νείλο. Ο παραθαλάσσιος τουρισμός δεν αφορά πια μόνον τους καταδύτες που γοητεύονται από τα βάθη της Ερυθράς Θάλασσας, αλλά και μία πιο οικογενειακή πελατεία, δηλώνει το Γραφείο Τουρισμού της Αιγύπτου. Οι Ευρωπαίοι αποτελούν `την πρώτη τουριστική πελατεία` με 52%. Οι Γάλλοι καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση μετά τους Ιταλούς, τους Γερμανούς και τους Βρετανούς. Ο αιγυπτιακός τουρισμός υπέστη ωστόσο ισχυρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια λόγω της επίθεσης στο Λούξορ το 1997, που είχε ως συνέπεια το θάνατο 58 τουριστών. Η δεύτερη παλαιστινιακή ιντιφάντα, που ξέσπασε το Σεπτέμβριο του 2000, οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο πόλεμος στο Ιράκ το 2003 επηρέασαν επίσης τον τομέα. “Μετά τους Γερμανούς, οι Γάλλοι ήταν οι πρώτοι που επέστρεψαν στην Αίγυπτο έπειτα από το Λούξορ”, δήλωσε αξιωματούχος της Γραμματείας Τουρισμού της Γαλλίας που εκτίμησε πως “η Αίγυπτος έχει ξαναγίνει ένας χειμωνιάτικος προορισμός που είναι πολύ της μόδας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024