Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠαραπονιούνται και από πάνω οι ΗΠΑ για τα μέτρα ασφαλείας της Βραζιλίας

Παραπονιούνται και από πάνω οι ΗΠΑ για τα μέτρα ασφαλείας της Βραζιλίας

Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν θεσπίσει παρόμοια μέτρα ασφάλειας σε υπηκόους των περισσοτέρων χωρών, παραπονιούνται για την θέσπιση τέτοιων μέτρων από την Βραζιλία για τους υπηκόους των ΗΠΑ που εισέρχονται στην χώρα…

Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν θεσπίσει παρόμοια μέτρα ασφάλειας σε υπηκόους των περισσοτέρων χωρών, παραπονιούνται για την θέσπιση<...> τέτοιων μέτρων από την Βραζιλία για τους υπηκόους των ΗΠΑ που εισέρχονται στην χώρα.

Όπως έγινε γνωστό από την 1η Ιανουαρίου οι υπήκοοι των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στη Βραζιλία είναι υποχρεωμένοι να φωτογραφίζονται και να τους λαμβάνονται τα δακτυλικά αποτυπώματα. “Μολονότι αναγνωρίζουμε το κυρίαρχο δικαίωμα της Βραζιλίας να καθορίζει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την είσοδο στη χώρα, θλιβόμαστε ωστόσο για τον τρόπο που ετέθησαν σε εφαρμογή αυτές οι νέες διαδικασίες”, τονίζεται σε ανακοινωθέν της αμερικανικής πρεσβείας στη Βραζιλία, στο οποίο αναφέρονται οι καθυστερήσεις, έως και εννέα ώρες, που υπέστησαν ορισμένοι αμερικανοί υπήκοοι κατά τη προχθεσινή άφιξή τους στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Η πρεσβεία σημειώνει πως το σύστημα που άρχισε να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου για τους ξένους που εισέρχονται στις ΗΠΑ “εφαρμόσθηκε για έναν συγκεκριμένο λόγο: να βελτιώσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ κι αυτό δεν έγινε παρά μόνον ύστερα από προετοιμασίες ενός έτους για τα μέτρα και κατά τρόπον ώστε να εξασφαλίζεται πως θα λειτουργεί αποτελεσματικά και με τις λιγότερες δυνατές ενοχλήσεις για τους ταξιδιώτες”. Η πρεσβεία τονίζει πως το σύστημα αυτό ετέθη σε εφαρμογή για όλους τους ταξιδιώτες από 150 χώρες που έχουν ανάγκη από βίζα για να εισέλθουν στις ΗΠΑ και πως η Βραζιλία δεν πλήττεται ιδιαίτερα από το μέτρο αυτό. Η αστυνομία της Βραζιλίας άρχισε σταδιακά να εφαρμόζει αυτούς τους ελέγχους κατά των αμερικανών πολιτών από την 1η Ιανουαρίου, εφαρμόζοντας σχετική διαταγή ομοσπονδιακού δικαστή, που βασίσθηκε για την ετυμηγορία του στην “αρχή της αμοιβαιότητας”. Ωστόσο ο δήμαρχος του Ρίο ντε Ζανέιρο Σέζαρ Μάια, δήλωσε προχθές πως θα προσφύγει σε άλλο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να ακυρωθεί η διαταγή, που κατά τη γνώμη του αποτελεί μία “καταστροφή για το Ρίο, κι είναι απαραίτητο να τερματισθεί”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024