Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΈρευνα σε πισίνες στην Μαγιόρκα και στην Κέρκυρα από το `Holiday Which?`

Έρευνα σε πισίνες στην Μαγιόρκα και στην Κέρκυρα από το `Holiday Which?`

Σε κίνδυνο βάζουν την υγεία τους οι τουρίστες που κολυμπούν σε αρκετές πισίνες σε γνωστά θέρετρα διακοπών ανά την Ευρώπη, αποκαλύπτει έρευνα που έκανε πρόσφατα το περιοδικό Holiday Which?

Σε κίνδυνο βάζουν την υγεία τους οι τουρίστες που κολυμπούν σε αρκετές πισίνες σε γνωστά θέρετρα διακοπών ανά την Ευρώπη, αποκαλύπτει έρευνα<...> που έκανε πρόσφατα το περιοδικό Holiday Which? σε 80 πισίνες στην Μαγιόρκα και την Κέρκυρα.

Από τις 80 πισίνες αναφέρουν οι ερευνητές μόνο οι 2 ήταν πραγματικά καθαρές, ενώ μία στις 4 εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία. Η κ. Kim Winter διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού Holiday Which? σχολίασε το γεγονός αναφέροντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους τουρίστες που κολυμπούν στις πισίνες. Επίσης, έξι πισίνες βρέθηκαν να είναι πραγματικά πολύ μολυσμένες με βακτηρίδια, ικανά να προκαλέσουν αρρώστιες στους κολυμβητές.

Σε 7 πισίνες τα επίπεδα της χλωρίνης ήταν πάρα πολύ υψηλά που προκαλούσαν ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα, ενώ άλλες πέντε πισίνες δεν περιείχαν καθόλου απολυμαντικά στοιχεία. H κ. Winter προτείνει να γίνεται επιθεώρηση και στις πισίνες με το ίδιο σύστημα που γίνεται και στην θάλασσα, με βάση συγκεκριμένους κανονισμούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την άλλη πλευρά η Ομοσπονδία των Tour Operators (Federation of Tour Operators – FTO), ανακοίνωσε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του την έρευνα και μάλιστα δήλωσε ότι τα μέλη του απαιτούν υψηλά πρότυπα ποιότητας από τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται. Επίσης, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την πρόταση της κ. Winter.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024